Gerard Pique ble 32 år gammel den andre februar, og har vært en viktig del av Barcelona i rundt et tiår.
Når man ser på alderens hans, og særlig for noen år tilbake så virket det som om Pique ikke var en av lederne i forsvaret, det var i hvert fall min tanke. I «begynnelsen» av sin karriere så hadde han Puyol som hjalp han mye, senere så var Mascherano den mer «modne», men det ser ut til at Pique nå virker som en mer fremtredende leder i forsvaret. Det er kanskje mange som tenker at det er svada, og at det ikke er så mye som har endret seg, men jeg ser nå en mer moden, og viktig spiller enn før som har en større tilstedeværelse.
Jeg tror at i tillegg til alder så er det særlig det at han la opp på landslaget, og han nå kan fokusere fullstending på Barça som ser ut til å ha hjulpet han mye. Så langt denne sesongen så har Pique scoret fem mål, han har en pasningsprosent på 92%, og har vunnet 66% av hver eneste individulle duell han har vært i. I tillegg til at han har blitt bedre statistisk sett så har han også tatt over lederansvaret i midtforsvaret, spesielt etter Umtitis skade. Ingen i Barça har heller ikke denne sesongen spilt mer i La Liga, som har spilt hver eneste kamp i ligaen så langt denne sesongen, totalt 2160 minutter over 24 kamper.
Barcelonas forsvar har ikke vært uten problemer denne sesongen, men han har reddet laget fra flere kritiske situasjoner, og har ryddet opp i mange av problemene. Han har også bare påført seg fire gule kort, og ingen røde kort i alle offisielle kamper han har spilt i. Sammenlignet med tre siste sesongene hvor han påførte seg totalt 37 gule, og to røde kort, det ser ut til at han har blitt bedre til å kontrollere seg på banen, og ta flere riktige avgjørelser.
Hva synes dere så langt om Piques sesong? Er dere enige, uenige, og hvem tenker det hadde vært bedre i midtforsvaret?