Det bygges en ny arena ved siden av FC Barcelonas treningssenter. Her er 14 ting du ikke visste om dette komplekset.
1.) «Estadi Johan Cryuff» blir den nye hjemmebanen til Barcelona B og Barcelona Femini. Banen har fått UEFA Category 3 status som gjør at U19-laget også kan spille der. Banen kan i tillegg benyttes for kamper i UEFA Women’s Champions League. Det spanske forbundet har også gitt tillatelse for at andredivisjonskamper kan spilles på denne banen.
2.) Det er en moderne og effektiv arena som tar 6000 tilskuere.
3.) «Estadi Johan Cryuff» er konstruert med en asymmetrisk profil. Det er plass til 5000 tilskuere på nedre tribune som går rundt hele banen og 1000 på de større langside-tribunene. Banen minner på mange måter om den gamle «Camp de la Indústria».
4.) Banen har en 360-graders tribune som gjør at tilskuere kan sitte absolutt over alt i forhold til selve gressmatten, noe som skaper et større samhold.
5.) De buede hjørnene skaper et større nærvær mellom spillerne og publikum.
6.) Det er ingen stolper eller stativer i veien for publikum. Hele banen kan sees fra et hvert sete.
7.) 700 parkeringsplasser.
8.) Alle trær som har vokst på eller i nærheten av byggingsområdet blir enten tatt vare på eller omplantet. Det har vært stort fokus på miljøbærekraft under byggningsprosessen.
9.) 62 plasser for rullestolbrukere. Fordelt gjennom tribunene.
10.) Egne media- og presseområder med dedikerte arbeidssteder og innganger.
11.) Et nytt og innovativt LED-system blir tatt i bruk. FC Barcelona blir en av de første klubbene i europa som tar dette nye systemet i bruk på en av sine stadioner.
12.) To tavler på hver side med stilling, minutter, dato og kamp-info.
13.) Nesten alle de 6000 sitteplassene på banen vil være farget i blått. Dette sammen med den røde fasaden bidrar til å skape en tradisjonsrik Barcelona-estetikk. På motsatt side av hovedsiden vil noen av setene være farget i gult for å stave «Mes que un club».
14.) «Estadi Johan Cryuff» kommer til å ha en innovativ hybrid-gressbane med blanding av forskjellige syntetiske fibre for å skape en optimal fotballbane.
kilde: fcbarcelona.com