Etter å ha etablert seg som en av Europas beste stoppere forrige sesong, har en mystisk kneskade hindret franskmannen hele inneværende sesong. Hva er neste for Umtiti?

Endelig tilbake i trening

Umtiti gjennomførte nylig sin første fulle trening på nærmere fire måneder, etter å ha trent alternativt i denne perioden. Da klubbens medisinske apparat undersøkte skaden i slutten av november måned, klarte de ikke å finne ut hva som var roten til knesmertene, noe som gjorde at de valgte å satse på det mer uortodokse alternativet for kneskader, såkalt konservativ behandling – i motsetning til å operere kneet. Nå ser det ut til at stopperen er på vei tilbake for fullt, uten at vi vet sannsynligheten for et tilbakeslag.

Fransk konkurranse

Da klubben slapp nyhetene opp at Umtiti sannsynligvis ville være ute en lengre periode, var det mange som fryktet for at sesongens mål kunne bli vanskelige å nå – både med tanke på å klare seg uten en spiller av hans kvalitet, men også med tanke på belastning på øvrige stoppere.
Likvel sørget Sevilla-signeringen Clément Lenglet for at Umtitis fravær ble mindre dramatisk. Det var liten tvil om Lenglet sin kvalitet etter en god sesong med Sevilla i La Liga, men de fleste hadde nok ikke forventet den roen, kvaliteten og tryggheten som Umtitis landsmann har bidrat med. Det betyr at det blir spennende å se hvordan Valverde har tenkt å gjennomføre Umtitis tilbakekomst. Til Valverdes fordel er vårens kampprogram så fullspekket at det sannsynligvis ikke vil være noe problem å sørge for tilstrekkelig spilletid for alle parter, forutsatt at man tar seg videre i Champions League.

Sikter seg inn mot gamleklubben

Umtiti har selv uttalt for et par uker tilbake siden at han sikter på å være tilbake mot gamleklubben Lyon i sekstendelsfinalen i Champions League:

— Jeg vil gjøre alt for å bli klar for Champions League-kampen mot Lyon på Groupama Stadion. Jeg ser virkelig frem til å møte Lyon-fansen.

For et par dager siden hadde han følgende å si til RAC1:

— Jeg føler meg bra, og det er ikke lenge til jeg kan spille igjen. Nå er det mange viktige kamper i La Liga, Champions League og Copa del Rey. Jeg ønsker å hjelpe laget.

Valverde sine tanker angående stopperen:

— Han har ikke spilt på lenge, men han er et svært viktig medlem av troppen, og vi trenger ham til fremtidige kamper. Jeg vet ikke om han kommer tilbake i morgen eller neste kamp, men vi analyserer prestasjonene hans, så la oss vente og se.

OPPDATERT: Umtiti er inludert i tirsdagens tropp mot Lyon.
Tror du på at Umtiti vil komme tilbake og være en viktig brikke resten av sesongen?