Tirsdag meldte flere medier at Luka Jovic hadde blitt enig med Barcelona om sine personlige betingelser. Det skal per dags dato ikke stemme ifølge Sport.
Alle medier som meldte om at Jovic hadde blitt enig med Barcelona, brukte FAZ som kilde. Sport melder dog i dag at det ikke stemmer, men at den unge serbiske spissen følges tett av Barcelona. Sport skriver at Barcelona-styret gjorde mye av grovarbeidet for sommerens overgangsplaner allerede i januar. Jean-Clair Todibo-overgangen ble fremskyndet, og Frenkie de Jong ble sikret. Neste punkt på planen er nå å sikre seg en ny spiss på permanent basis. En spiss som kan konkurrere med Luis Suárez og etter hvert overta spissplassen.
Barcelona ønsker seg en ung spiss med spilletid i en av Europas beste ligaer. Der kommer navnet Luka Jovic frem. Den 21 år gamle serberen er for øyeblikket utlånt fra Benfica til Eintracht Frankfurt. Tyskerne har sikret seg opsjon på kjøp, så det blir eventuelt tyskerne Barcelona må forhandle med. Den unge spissen ble for alvor lagt merke til da han som 20-åring scoret fem mål i samme kamp i Bundesliga. Der er han for øyeblikket toppscorer med 14 mål på 19 kamper. Det er ett mål mer enn Robert Lewandowski, som har 13 mål på 20 kamper.

Barca i «pole position»

Når det gjelder gårsdagens rykter om at Jovic hadde en avtale med Barcelona, så benektes det fra klubben. Men de skal være interessert i spilleren, og skal ha informert spillerens representanter om sin interesse. Sport går så langt som å melde at Barca er i «pole position» hva gjelder Luka Jovic. Avisen skriver videre at katalanerne liker den unge serberens spissegenskaper. Frankfurt har sikret seg en opsjon på 12 millioner euro, og prisen på spilleren vil etter det være omlag 40 millioner euro fra sommeren av.
Barcelona har fulgt spilleren over lang tid, men ville ikke foreta seg noe før sesongen var over. Etter tirsdagens rykter kan situasjonen ha blitt snudd på hodet. Sport melder at katalanerne kommer til å bestemme seg innen utgangen av mars om de skal gå for spilleren eller ikke. Jovic har flere interessenter. Bayern München, Real Madrid og flere klubber fra Premier League skal stå klare med sjekkheftene. Barcelona håper på en spiss-signering på under 50 millioner euro, ettersom mye av sommerens budsjett har blitt brukt på Frenkie de Jong. Mye av sommerens budsjett kan være avhengig av spillersalg.