Bayern München-forsvareren skal være på Barças ønskeliste.
Selv om Jérémy Mathieu kom for et par uker siden, ønsker Barça fortsatt å forsterke sitt sentrale forsvar med ytterligere én spiller.
Ifølge Radio Marca, gjengitt av Marca, har Jérôme Boateng blitt en potensiell kandidat til å fylle denne rollen. Tyskeren skal angivelig være høyaktuell dersom pris og betingelser er innen rekkevidde.
Boateng, som nylig vant VM med Tyskland, skal være verdsatt til 39 millioner euro hos Pep Guardiola & Co i München.
25-åringen er i tillegg til å være en begavet midtstopper, også anvendelig på backplass — noe som passer Barça som hånd i hanske, hvor han vil kunne fungere som reserveløsning på høyrebacken. Samtidig som Jérémy Mathieu allerede kan figurere som reserve på venstrebacken.
Vanskelighetene med å signere spillere som Thiago Silva og Marquinhos har resultert i at katalanerne fortsetter å saumfare markedet for midtstoppere, og det synes nå som at Boateng har alle egenskapene som kreves for å kunne bli en culé.
Angivelig skal Real Madrid også være interessert i spilleren, dog er det usikkerhet rundt hvorvidt dette er en genuin interesse, eller bare et forsøk på å øke prislappen på den 192 centimeter høye midtstopperen, skriver den spanske sportsavisen.

Sport tilbakeviser

Ikke lenge etter at Marca publiserte ryktet om Boateng-interessen, kom Sport på banen og tilbakeviste ryktet.
«FC Barcelona er ikke interessert i å signere den tyske forsvareren. Interne kilder i klubben bekreftet i kveld til Sport at Bayern München-spilleren ikke er på Barças preferanseliste, og at en signering derfor ikke vil forekomme.
De samme kildene har fortalt avisen at Andoni Zubizarreta aldri har vært i møter med Boatengs representant, og har heller ikke til hensikt å gjøre det,»
skriver den katalanske avisen i motsetning til hovedstadsavisen.