President Josep Maria Bartomeu deltok nylig i en BBC-podcast der han snakket om overgangsvisjoner, Frenkie de Jong og en fremtid uten Messi.
Ifølge presidenten er spillerne som har blitt hentet inn i løpet av de siste overgangsvinduene et tegn på at klubben er godt i gang med å planlegge en fremtid uten argentineren:

— Vi har hentet inn mange fantastiske, unge spillere. Det er vårt ansvar. Arthur, ter Stegen, Dembélé, Lenglet, Coutinho, de Jong, Todibo. Presidentskapet mitt er over om to sesonger, og det er mitt ansvar å forlate klubben i en sterk posisjon.

Om Messi sin kontraktsituasjon:

— Vi har den beste spilleren i verden – i historien. Jeg vet at Messi vil legge opp en dag, men vi må forberede klubben for fremtiden. Vi ønsker å fornye med Messi. Kontrakten hans løper til 2021, og vi ønsker å ha ham i mange år framover. Vi vil fornye den når det er passende.

Bartomeu snakket også kort om Frenkie de Jong:

— Jeg forklarte ham hvor mye det vil bety å komme til Barcelona. Ikke bare å spille for klubben, men å bo i denne byen. Barça kan være hans hjem de neste 12-14 årene.