Den brasilianske høyrebacken vil komme til Barcelona til sommeren på en femårskontrakt til 2024.
Klubbene har blitt enige om en overgang på 12 millioner euro for Emerson Aparecida Leite de Souza Junior (20) som har vært linket til flere av storklubbene i Europa denne sesongen.
Emerson ble født i Sao Paulo i 1999 og vært i Belo Horizonte i litt over ett år. Før han spilte for Atlético Mineiro spilte han i Ponte Preta. Backen har også flere kamper for aldersbestemte landslag i Brasil og spiller for tiden i Sør-Amerika u20 mesterskapet i Chile for Brasil.
Han har blitt sammenlignet med Dani Alves i spillestilen. En typisk brasiliansk back som liker å gå fremover i banen. Han kan skape overtall med fart, men har også en god pasningsfot som kan finne spillere i farlige posisjoner. Emerson er rask både med og uten ball, og med den vante brasilianske teknikken.

Utlån til Betis

Det forventes i Barcelona at dette er en back som vil passe meget godt inn i klubben. I tillegg skal Emerson inneha et veldig godt langskudd, om det skulle dy seg.
Frem til sommeren vil Emerson være på utlån hos Real Betis, hvor Barcelona får muligheten til å se spilleren i La Liga før overgangen skjer i sommer.