Barcelona har ifølge ryktene prøvd å kvitte seg med Denis Suárez i dette overgangsvinduet. Da det ikke ble salg skrev spanjolen under på en lengre kontrakt med Barcelona.
For å få dra til Arsenal uten at han skulle komme tilbake til klubben med kun ett år igjen på kontrakten, ble det ny kontrakt på Denis i Barcelona, før låneavtalen til Arsenal gikk i boks. Det er snakk om en låneavtale som strekker seg ut inneværende sesong hvor Arsenal betaler spillerens lønn, og London-klubben har en opsjon på kjøp til sommeren.
Den nye kontrakten til Denis strekker seg til juni 2021, noe som gir Barcelona mer tid på å få gode penger for den offensive midtbane-/kant-spilleren.
Denis har spilt 71 kamper for Bareclona til tross for å ha blitt lånt ut to ganger tidligere, da til Sevilla og Villarreal, hvor etter det siste utlånet kunne ha blitt permanent om ikke Barca hadde brukt en ”kjøp til bake”-opsjon. På sine 71 kamper i Barca har Denis scoret åtte mål og vunnet fem trofeer: En i La Liga, to Copa del Rey og to supercopa Espana. Han spilte også 36 kamper for Barcelona B.