De fleste forventet et Barça-lag som ville styrte ut av startblokkene for å snu 2-0-tapet mot Sevilla i cupens første kvartfinale, men få hadde nok sett for seg et slikt oppgjør. Her er fire ting vi lærte av kampen.

Barcelona på toppnivå kan slå hvem som helst

Så langt denne sesongen har vi sett mange kamper der Barça har vunnet uten å imponere særlig. Gårsdagens kamp var det stikk motsatte; tempo, intensitet, plan og struktur bidro til muligens en av de beste forestillingene under Valverde. Sevilla ble rett og slett feid av banen, til tross for at de kom inn i igjen kampen halvveis ut i andre omgang. En slik kamp er svært positivt for lagmoralen og viser at laget slå hvem som helst dersom de spiller slik. Dette er spesielt viktig dersom man skal klar å gjenerobre Mesterliga-troféet.

Barça gir ikke opp Copa del Rey uten kamp

Mange har pekt på Barcelona sin cup-suksess de siste årene som en av hovedårsakene til manglende kontinental suksess. Det er utvilsomt at dobbeltkampene i cupen fører til ekstra påkjenning for troppen, noe vi har sett de siste årene, men gårsdagens kamp viste oss at laget ikke har tenkt å kaste bort innsatsen i cupen uten kamp. Nå gjenstår tre kamper dersom man skal klare en historisk femte seier på rad i cupen.

Arthur er en av Europas aller beste midtbanespillere

Dersom du ikke allerede var blitt bitt av Arthur-basillen, sørget nok gårsdagens kamp for at du ble. Det bare oser selvtillit og kvalitet av brasilianeren og han er delaktig i nesten at Barcelona foretar seg fremover. Du er også unnskyldt dersom du trodde det var Xavi som hadde tatt på seg fotballskoene igjen når Rakitić nærmest kunne løpe ballen i mål etter å ha mottatt en ball som passerer 9 (!) Sevilla-spillere – langs bakken.

Ingen comeback uten Roberto-mål

Han scorer kanskje ikke så ofte, men det var vel ingen overraskelse da den allsidige backen hamret inn 4-0 på førsteberøringen etter en nydelig Messi-målgivende – det er ingen tvil om at Sergi Roberto elsker comebacks under flomlysene på Camp Nou.
Er du enig, eller var det noe annet du la merke til?