Det ble til slutt en komfortabel seier og avansement for Barcelona. Katalanerne vinner til slutt 6-1 mot Sevilla.

Første omgang

Barcelona tok kontroll på kampen som de ofte gjør. Og like før kvarteret er spilt skaffer Messi straffe til Barcelona. Et kanskje noe tvilsomt straffe sådan, men beslutningen står. Coutinho er mannen som får ta straffen, og han setter den hardt i hjørnet.
Rundt ti minutter senere var det Sevilla sin tur til å få straffe. Sevillas Roque Mesa ble felt av Piqué, og et etter mye diskusjon med videodommeren, ble det altså straffe. Men Barcelona har en meget solid reservekeeper i mål ved navn Jasper Cillessen. Nederlenderen er med på notene til Banega og redder straffen mesterlig.
Etter en halvtime var det tid for litt Arthur-magi. En fantastisk pasning fra brasilianeren traff tuppen av tåa til Rakitic, som scoret mot sin gamleklubb og sørget for 2-0 til pause.

Andre omgang

En omgang som var av det dramatiske slaget – i hvert fall en stund. Ganske tidlig i omgangen scorer Coutinho etter et meget flott innlegg fra Suárez.
Kun et par minutter senere scorer Barcelona igjen. Denne gangen er det Roberto som får en perfekt pasning av Messi, og setter 4-0 for hjemmelaget.
Men Sevilla ville ikke gi seg riktig ennå. En meget svak pasning av Cillessen havnet rett i beina på en Sevilla-spiller, som etter hvert serverte Arana. Han gjør ingen feil, og setter 4-1. Dermed trengte Sevilla kun ett mål for avansement.
I 20 minutter bølget kampen en del, men etter at Barcelona kontret på en corner skulle spenningen ta slutt. Det er Alba som slår inn til Suarez. Han prikker inn 5-1 og spikeren i kista.
Men Barcelona var tidvis i lekehumør i dag, og vi fikk se nok en strålende kontring. Messi spiller ballen på tvers til Vidal, som sender ballen videre til Suárez. Han spiller så vegg med Piqué og inn til Alba som hælflikker ballen til kampens store spiller, Messi. Han hadde bommet en del i kveld, men denne gangen er argentineren sikker. Dermed ender kampen med 6-1 og avansement til Barcelona.

Vurderingene

Cillessen 4: Vår reservekeeper har egentlig en meget god kamp i kveld. Dessverre ødelegges hyllesten litt når han klarer å få Sevilla inn i kampen igjen ved hjelp av en horribel pasning. Derfor må det trekkes litt.
Roberto 4: Noen fine driv som vi har blitt vant med de siste to-tre årene. Ikke hans beste kamp defensivt, men han er god offensivt, og en fin scoring i tillegg.
Piqué 4: Meget god kamp av Piqué, men han må trekkes litt for straffen. Klønete og unødvendig av veteranen. Men ellers spiller han altså en god kamp der både taklingene og blokkeringene sitter.
Lenglet 5: Kanskje hans beste kamp i Barcelona-trøya. Spiller en nærmest feilfri kamp, og kan ikke lastes for scoringen til Sevilla. Angriperne til Sevilla hadde ikke like gode arbeidsforhold denne gangen, og det kan vi takke blant annet Lenglet for.
Alba 4: Var lenge mer involvert enn Roberto, men hans prestasjoner synker noe utover kampen. Det skal naturligvis trekkes opp når han er involvert i to scoringer, så derfor blir det en fin 4’er på ekornet.
Busquets 5: Fantastisk kamp av blekkspruten. Han har kanskje slitt litt med formen i år, men i dag er han i godt gammelt slag. Strør pasninger som bare han kan, og noen av dem er helt fantastiske.
Rakitic 5: Fin kamp av kroaten som krones med en scoring. Han har til tider virket sliten denne sesongen, men i dag virker han absolutt påskrudd. Gjør knapt en feil i kveld.
Arthur 5: Strålende pasning til Rakitic på 2-0. Spiller generelt en strålende kamp, og fortsetter dermed å imponere for Barcelona.
Messi 6 (BB): Arentineren spiller en meget god kamp der han skaffer straffe og leverer en nydelig ball til Roberto på Barcelonas fjerde mål.
Suárez 4: En god kamp av uruguayaneren. Scorer et bra mål og leverer i tillegg en assist til Coutinho. Mer av dette!
Coutinho 4: To mål må man si er godkjent av Coutinho. Man kunne fortsatt se tegn til en usikker Coutinho, men likevel bedre enn på lenge i kveld.

Innbyttere:

Vidal 4: Et godt innhopp av den hissige chileneren. Svært delaktig i de to siste scoringene i kveld.
Semedo 3: Ikke nok tid til å bli skikkelig vurdert. Anonym i de minuttene han får med andre ord.
Aleña N/A: Også for lite tid til å få en klar vurdering, men fint bidrag i 6-1-scoringen.