Det ble for tøft for Barcelona da de kom på besøk i Sevilla.

Første omgang

Det var en ganske rolig første halvtime, der ingen av lagene kom til noen store sjanser. Barcelona hadde kontroll på ballen i store deler av omgangen, og etter 40 minutter var det nære på.
Arthur spilte Malcom fint igjennom, der sistnevnte dribler seg forbi keeper. Holdet ble litt skrått, noe som førte til at skuddet til Malcom gikk i skuddveggen. Burde nok kanskje klart å score der.
Ikke mange minuttene etterpå var det Sevilla sin tur til å få en stor sjanse. Banega serverte et fint innlegg langs bakken til Ben Yedder. Spissen klarte ikke å sette ballen bak en våken Cillessen som stod i veien.

Andre omgang

Andre omgang var sørgelig sett med Barcelona-øyne. Bortelaget skaper nesten ingenting, og dermed tar Sevilla heller ledelsen. Sarabia scorer på halv-volley etter en flott målgivende av Promes fra venstre.
Etter 75 minutter var Sevilla frempå igjen. Denne gangen langs høyresiden. Ben Yedder ender opp med å sette inn pasningen som kommer fra Banega. Dermed lå Barcelona under 2-0, og måtte jage en redusering.
Det klarte de på ingen måte, og de skapte knapt noen sjanser. Det ender 2-0, og dermed står Barcelona ovenfor en tøff utfordring i returoppgjøret.

Vurderingene

Cillessen 3: Har knapt noe å gjøre i første omgang. Får mer å styre med i andre omgang, men han kan i grunnen ikke lastes for målene.
Semedo 2: Merker at han ikke trives like godt på venstre som på høyre. Skaper ingenting offensivt, og får til tider stor trøbbel med Jesus Navas. Det spørs om det blir så mange flere kamper i den posisjonen igjen for Semedo.
Piqué 1: Har på ingen måte kontroll på forsvarsspillerne til Sevilla. Han blir til tider rundlurt av blant annet Ben Yedder. Meget svak kamp av stopperen.
Lenglet 2: Blir ikke satt på de store prøvene, og klarer seg greit gjennom første omgang. Andre omgang blir det mye verre. Burde hatt bedre kontroll på Ben Yedder på andre mål.
Roberto 3: Mer involvert enn sin back-kollega. Klarer ikke skape de store sjansene offensivt, men han er etter min mening den beste i forsvarsrekken i dag.
Rakitic 2: Ganske så usynlig gjennom hele oppgjøret. Kroaten pleier å løse Busquets-rollen greit, men i dag var han ikke god. Det kan selvfølgelig ha med at dette var en gjeng som ikke kjente hverandre spesielt godt heller.
Vidal 2: Serverer noen solide taklinger i første omgang. Det virket som han var virkelig påskrudd, før alt snudde i andre omgang. En av de bedre i første omgang – blant de svakeste i andre omgang.
Arthur 3 (BB): Første omgangs beste spiller. Andre omgang senket prestasjonene seg sakte, men sikkert hos han også. Er banens minst dårlige i kveld.
Aleña 3: Viser til tider god ballkontroll og fin pasningsfot. Burde luke bort enkelte feil, for de straffer seg på dager som dette.
Malcom 2: Burde nok ha scoret, men får ikke omsatt sjansen. Ingen god søknad om mer spilletid. Skaper nesten ingenting.
Prince 3: Bevelgelig og ivrig i starten av kampen, men ingen praktkamp heller. Man ser at touchet ikke sitter helt hos nysigneringen. Får en 3’er, men det er kanskje dagens svakeste 3’er også.

Suarez 3: Et relativt greit innhopp av Suárez under forholdene. Man ser at han virkelig vil snu dette, og han får ganske stor sjanse til å gjøre nettopp det.
Coutinho 1: Grusomt innhopp. Det er mannen som mister ballen som leder til 2-0-målet. Denne mannen er virkelig ikke i form, og han må Barcelona ha i form når vår-månedene kommer.
Alba N/A: Ikke nok spilletid til å bli vurdert.