Flere troverdige kilder melder at den høyst ettertraktede midtbanespilleren velger Barcelona.
Frenkie de Jong har vært overgangsobjektet alle har snakket om i januar — selv om et klubbskifte først skjer til sommeren, paradoksalt nok. Midtbanespilleren har hintet til at spillestil er viktig for valget videre, noe som naturlig nok førte Barcelona opp som storfavoritt. Nå melder troverdige kilder som spansk TV3, Gerard Romero, blant flere, at 21-åringen velger Barca.

Spillet i kulissene

Det så lenge ut som at midtbanejuvelen skulle velge PSG foran Barcelona og Manchester City, grunnet lovnader om fast spillestil, samt bedre økonomiske betingelser. Så ille var situasjonen at Barcelona sendte alle de høye herrer opp til Amsterdam forrige uke for å øke tilbudet sitt — både sportslig og personlig. Det gjorde igjen PSG engstelig, som sendte sine beste menn oppover med en blank sjekk og et mål om å signere spilleren på stedet.
Istedenfor dro de tomhendt hjem, og nå tyder alle tegn på at de Jong blir Barcelona-spiller. Kunngjøringen skal, om det er hold i ryktene, komme i morgen (onsdag 23.). Barcelona sitt første bud skal ha vært en årslønn på syv millioner euro, men dette tilbudet skal ha blitt forbedret forrige uke. Ajax har på sin side krevd 75 millioner euro for de Jong, noe kun PSG har sagt seg villig til å betale, men trolig hoster katalanerne opp et beløp i det området for den talentfulle 21-åringen.
Frenkie har hele tiden sagt at han ønsket å få avklaring om fremtiden før andre halvdel av Æresdivisjonen starter, og nå viker valget å ha falt på Barcelona. De Jong har alle tiders mulighet til å tidlig vinne en plass i hjertene til alle Barcelona-fans om han og resten av Ajax klarer å slå ut Real Madrid i åttendelsfinalene i Champions League — en turnering Ajax føler de har en siste sjanse til å slå fra seg i med en gylden generasjon i de Jong, Mathijs de Ligt, og flere.