Ingen klubb i verden betaler like mye i lommepenger som FC Barcelona.
Med fornyelsene av spillere som Lionel Messi og signeringer av nye spillere, har lønnsbudsjettet til FC Barcelona steget med 42% det siste året. Med det er klubben den første som krysser 500 millioner euro-grensen for betaling av lønn til spillere. Dette melder KPMG, gjengitt av AS.

Dyr i drift.

I 2018 steg lønningene med 42% til 562 millioner euro. Barcelona har lenge vært en klubb som er kjent for sine høye lønninger. Mange av nøkkelspillerne er akademi-produkter som betyr at de «kom gratis» til klubben, men siden de er spillere på det høyeste nivå, krever de også en lønnsslipp deretter.
Lionel Messi signerte ny kontrakt i november 2017 og tjener nå rundt 560000 euro i uken og kan tjene ytterligere 52 millioner i form av andre bonuser.

Ikke den dyreste stallen.

Franske PSG er nummer to på listen over høyeste lønnsutgifter. De utbetalte «bare» 332 millioner euro i 2018. Selv om Barcelona bruker mest i lønn, er det fortsatt Manchester City som har den dyreste stallen. Hele troppen til Pep Guardiola koster rundt 1,2 milliarder euro. Verdens dyreste fotballspiller er fortsatt Neymar som nå er evaluert til 229 millioner. Opp 7 fra de 222 millioner euro Barcelona solgte han for.