Barcelona tror unggutten har en stor fremtid foran seg.
Ilaix Moriba er det nyeste stjerneskuddet det blir snakket om i korridorene til den katalanske storklubben. 15-åringen har gjort sakene sine så bra at klubber som Manchester City og Juventus bare venter til han fyller 16 år (19. januar), og da kan gå til en annen klubb i Europa. Barcelona akter ikke å gå i samme fella som tidligere. Derfor har de gitt Ilaix et stort økonomisk og sportslig tilbud for å sikre seg at stortalentet forblir Barcelona-spiller.
Sist uke skal Barca ha sendt tilbudet til midtbanetalentets representanter. De skal så ha vurdert det, og sendt et nytt tilbud til klubben. Hvis Barca aksepterer det, handler det bare om å finne tid og sted for at avtalen kan signeres.
Manchester City har siklet etter ungguttens tjenester i lang tid, og bare venter til han fyller 16 år. Forhåpentligvis kommer Barca dem i forkjøpet. City skal ha vært veldig sikre på at midtbanetalentet ville velge dem, men nå har situasjonen snudd.
Juventus har også siklet etter Ilaix Moriba, og kom med det største økonomiske tilbudet, noe som gjorde at Barca måtte øke sitt. Den italienske storklubben snappet som kjent et av La Masias største angrepstalenter forrige sommer, og Barca vil neppe la det gjenta seg.
Avtalen mellom Ilaix og Barca er fortsatt ikke skrevet under, men ifølge Sport vil det skje i løpet av kort tid.