Den nederlandske unggutten skal ha brutt den muntlige avtalen han hadde med katalanerne ettersom han ikke ble lovet fast plass.
Alt ligger nå til rette for en overgang til PSG. Det melder Mundo Deportivo onsdag. Avisen skriver videre at Barcelona likevel ikke har gitt opp, men at det nå er mer sannsynlig at han skriver under for klubben som risikerer utestengelse fra Champions League på grunn av ureglementer bruk av penger i spilleroverganger.

Avtale om fem år

De siste dagene har 21-åringen fra Ajax beveget seg lenger og lenger fra en overgang til Barcelona. I utgangspunktet hadde stjerneskuddet en muntlig avtale som skulle strekke seg over fem år. Det er den avtalen spilleren og hans agent, Ali Dursun, nå skal ha trukket seg fra. I stedet ser det ut til at PSG stikker av meg midtbanespillerens signatur.
Usikkerhet skal være hovedgrunnen til at hollenderen ikke signerer for Barca. Med fremadstormende midtbanespillere som Arthur og Aleña, og en mulig signering av Adrien Rabiot, i tillegg til Sergio, Ivan Rakitic, Vidal og Coutinho, skal Ajax-juvelen ha angret. Også det at Barcelona også ønsker å utvikle Riqui Puig gjorde at hollenderen til slutt sa nei til den katalanske storklubben.
Dette skal PSG ha utnyttet, og lovet spilleren alt han ønsket seg mot at han velger dem. De skal ifølge den katalanske sportsavisen også prøve seg på Matthijs de Ligt, slik at de to spillerne kan fortsette å spille sammen i den franske hovedstaden.

Hva gjør Barca?

Barcelona vet at det er hektiske og avgjørende dager. Katalanerne er klar over at Ajax ber om 75 millioner euro, og at hollenderne ønsker å få overgangen avklart før helgens runde i serien. I avtalen Barcelona har presentert overfor de Jong skal de ha vist til en tiårsplan hvor han skulle bli en av bærebjelkene etter hvert. Katalanerne har også forklart at god innsats blir belønnet, med Arthur som eksempel. Brasilianeren har spilt seg til tilnærmet fast plass etter en rekke gode kamper i høst.
Et annet punkt Barca har lagt vekt på i forhandlingene med Ajax-spilleren, er at de to klubbene har tilnærmet lik spillestil og filosofi, så det vil gagne han å dra til et mer eller mindre kjent spillesystem.
Hva tenker du om at Frenkie de Jong skal ha brutt sin muntlige avtale med Barca, og heller mot en overgang til PSG?