Neymars far har ringt og forklart Barcelonas president og direktører at sønnen angrer og at PSG ikke har noe prosjekt på gang.
Det skriver den spanske avisen El Mundo. Den angrende brasilianeren og hans rådgivere, med faren i spissen, skal likevel møte Barcelona i retten 31. januar. Der er det lojalitetsbonusen, som Barcelona ikke har betalt, som skal opp til høring.
De siste månedene skal Neymar ha kontaktet Barcelona fem ganger med ett mål for øye; Å spørre og be om å få lov til å returnere. PSG-stjernen har beordret faren, som så har ringt til Barcelona-president Josep Maria Bartomeu. Han har i tillegg ringt til andre sentrale direktører i klubben.
Ifølge El Mundo, er det sikre kilder som melder om dette, og det hele skal ha startet i slutten av forrige sesong, og fortsatt inntil nylig. De samme kildene sier at i alle telefonsamtalene så har faren forklart at Neymar Jr angrer, og at det var feil av han å dra til PSG sommeren 2017.

— Han er skuffet og veldig lei seg, skal Neymar Sr ha sagt til Barcelonas direktører samtidig som han har kritisert mangelen på et sportslig prosjekt i den franske hovedstadsklubben.

Barcelona har ikke glemt hvordan den franske klubben snappet opp en av Barcelonas største stjerner for 222 millioner euro i en avtale som binder Neymar til PSG frem til 2022. Brasilianeren har per i dag den nest beste kontrakten etter Leo Messi. Den dribleglade brassen skal angivelig tjene 40 millioner per sesong, kun fra lønna han får fra Paris Saint Germain.

Million-søksmål

Barcelona har forklart Neymar-leiren at de har ett krav om de skal fortsette forhandlingene. Kravet er at de ikke kommer til å fortsette forhandlingene rundt en hypotetisk overgang med mindre Neymar og Co dropper søksmålet mot den katalanske storklubben. Inntil nå har PSG-stjernen stått på sitt, og ment at han har krav på lojalitetsbonusen han signerte sesongen før han forsvant til PSG. Denne summen skal være på 63 millioner euro, og Neymar skal ha fått omtrent halvparten av disse pengene. Det er den andre halvparten Barcelona har nektet å betale ut.
Katalanerne har nektet å betale ut de siste 30 millioner euro, og i stedet gått til motsøksmål og krevd beløpet de allerede har betalt ut tilbake. Dette på grunn av brudd på kontrakten mellom Neymar og Barcelona. I tillegg skal Neymars far ha krevd ni millioner euro i tort og svie, så den totale summen som kreves er på 72 millioner euro.
Etter kravet fra Barcelonas sportslige apparat, så skal faren ha gått med på å ikke kreve inn den siste halve summen. Bartomeu og hans direktører har fortalt Neymar senior at de synes det er uakseptabelt at Neymar ber om å få komme tilbake samtidig samtidig som de per dags dato nekter å betale Barcelona tilbake den første summen.

PSG-presidenten pålagt å møte

I rettsaken er PSG-president Nasser Al-Khelaifi blitt pålagt av retten å møte. Barcelona krever at han tar med seg den hittil godt gjemte kontrakten PSG og Neymar signerte sammen. Dette som bevis for hele handelen og som igjen er utgangspunktet i søksmålet.
De siste månedene har det oppstått flere rykter både i Paris og Barcelona om at Neymar ikke er fornøyd i den franske hovedstadsklubben. Disse ryktene har blitt forsterket den siste tiden, men nå gjenstår det å se hvorvidt Neymar godtar Barcelonas krav – og om Barcelona i det hele tatt gidder og gå inn i forhandlinger med det som historisk sett har vært en umulig motpart.
Det som er helt sikkert, er at Neymar selv må være med på å fremtvinge en eventuell overgang.
Hele saken kan leses på spansk her
Hva tenker du om dette? Er det virkelig verdt å hente 26-åringen tilbake til Camp Nou?