Munirs agent, Francisco Valdivieso, har fortalt Cadena Cope at spilleren ikke kommer til å forlenge kontrakten som utløper i sommer. Nå kan spanjolens mulige overgang tvinge klubben til å se etter en erstatter.
Det har lenge vært ryktet at Munir, som returnerte i sommer etter å ha vært utlånt til Alavés, ikke vil undertegne en ny kontrakt med Barcelona. Spissen sin kontrakt utløper nemlig i sommer og han kan dermed forhandle fritt med klubber om kontrakter som er bindende fra neste sommer. Det er også en mulighet at Munir forsvinner ut i januarvinduet, og Sevilla skal være svært interessert i å sikre seg spanjolens tjenester.
Angående en mulig overgang til Sevilla hadde spillerens agent følgende å si til Cadena Cope:

— De er et alternativ for oss, men ingenting er blitt signert, og ingenting har blitt nådd, men Munir har tatt beslutningen om å forlate Barcelona for å få flere minutter på banen.

Utfordringer på spissplass

Uavhengig av om Munir forlater klubben i januar eller i sommer, blir Barcelona nødt til å finne en erstatter som kan være back-up til Suárez. Den meget troverdige journalisten Albert Rogé i SPORT spekulerer i at Valverde vil fryse ut Munir dersom han ikke signerer en ny kontrakt med klubben:

— Munir sin tid i Barça er over. Han blir å finne på tribunen til juni, når kontrakten hans utløper og han forsvinner gratis. Valverde har allerede gjort det klart for spilleren.

Det vil også være et dilemma for styret om de ønsker å hente inn en spiss som kan konkurrere med Suárez samt være god nok til å erstatte uruguayaneren i nær fremtid, eller å sikre seg en angriper som vil være fornøyd med å spille annenfiolin. Et annet alternativ er å satse på Abel Ruiz fra Barça B, men det er ikke sikkert at klubben vil se på 18-åringen som god nok til å bekle ansvaret av å være rotasjonsspiller på førstelaget.

La Masia-problemet

Det er ingen tvil om at Barça har slitt med å få opp angripere fra La Masia som kan hevde seg på førstelaget. Til tross for at Munir fant veien til nettmaskene hele 14 ganger på 37 kamper for Alavés i fjorårets sesong, har ikke Valverde sett på spissen som god nok til å gi ham regelmessig spilletid. Så langt denne sesongen har spanjolen kun fått 396 minutter på banen. Dersom Munir forlater klubben, vil han føye seg inn i en rekke angripere fra akademiet som har prøvd lykken andre steder etter begrenset spilletid i Catalonia. Spillere som Cristian Tello, Gerard Deulofeu, Sandro Ramirez og Isaac Cuenca klarte aldri å etablere seg på førstelaget, og nå ser Munir ut til å følge i samme fotspor.
Hva tenker du om situasjonen?