Barcelona-legenden, Xavi Hernandez, er nær å fullføre alle nivåer av utdanningen som kreves av UEFA og RFEF for og trene klubber. Til sommeren vil alt være på plass.
Det betyr at Xavi i utgangspunktet kan begynne å lede lag fra og med neste sesong. I Catalonia snakkes det daglig om hva som skjer på trenersiden i Barcelona etter sesongen. Ernesto Valverde har uttalt at han selv ikke vet om han kommer til å lede laget neste sesong. En avgjørelse vil bli tatt nærmere sesongslutt. Det er ingen hemmelighet at fansen ikke er fornøyd med måten laget har spilt på de siste årene med Valverde som manager.
Fra 1. juli vil Xavi ha alle lisenser til å kunne bli manager for klubber på øverste nivå i Europa og ellers i verden. Det siste UEFA Pro-kurset vil bli tatt 23. april på hovedkontoret til det spanske fotballforbundet. Sport melder at Xavis deltakelse er bekreftet. Etter det er det seks måneder påkrevd praksis. Det skal Xavi allerede være ferdig med, ettersom han tilsynelatende skal ha trent noen av de yngre lagene i Barcelona samtidig som han spilte for førstelaget. Det må bare godkjennes først, slik at han får sin UEFA PRO-lisens.
Det er likevel liten sannsynlighet for at Xavi tar over for Valverde til sommeren. Katalaneren har en kontrakt til 2020 i Al Sadd. Han vil da være 40 år, og midtbanesjefen har ikke benektet at han kan trene laget fra Qatar etter at han setter punktum på spillerkarrieren.
Når det er sagt, så er det slik at når Barcelona og Xavi føler at det er riktig, så kan han returnere til å lede den katalanske storklubben fra sidelinja.
Hva tror du? Blir Xavi trener for Barcelona i fremtiden?