I La Liga er det vanlig å kåre en vintermester. Det vil si laget som leder serien etter halvspilt sesong får litt ekstra skryte-rettigheter.
Med seieren mot Getafe, og at Atlético spilte uavgjort, vil det si at Barcelona kommer til å lede serien når den er halvspilt. Dette betyr ofte at gode ting er i vente.
Det er fortsatt en kamp igjen før sesongen offisielt er halvspilt. Barcelona møter Eibar før andre halvdel av sesongen begynner. Så langt har Barca 12 seire, fire uavgjorte og to tap i seriespill denne sesongen. Det har blitt spilt 18 kamper og Barcelona har den soleklart beste målforskjellen. Med 50 mål scoret er det Sevilla som er nærmest med 31(!). Forsvaret har ikke vært like solid denne sesongen, og har sluppet inn 20 mål. Det er syv mål mer enn ligaens beste forsvar i Atlético Madrid. Det betyr at Barca har en målforksjell på +30, mens Atlético og Sevilla følger på plassene bak med +13.

Toppscorere

På toppen troner, selvsagt, Lionel Messi. Han har scoret 16 mål, mens lagkamerat Luis Suárez er nummer to med 12. Bak der følger Christian Stuani med 11, Iago Aspas har 10, mens Borja Iglesias og Wissam Ben Yedder står med ni.
Når det gjelder assist er Messi like overlegen også der. Argentineren står på 10 målgivende så langt, mens Antoine Griezmann og Pablo Sarabia står på seks, så er det fem spillere som står med fem.

Gode ting

Som nevnt tidligere er det ofte en god ting å lede ligaen når den er halvspilt. På de siste 10 årene har det kun skjedd to ganger at laget som var vintermestre ikke vant serien. Dette var både mot og for Barcelona. I 2013/14-sesongen ledet Barca og Tata Martino etter halvspilt, men måtte se seg slått av Atlético til slutt. Året etter var det Real Madrid som ledet, men Barcelona tok gullet til slutt.
Hva tror du? Holder vi helt inn denne sesongen?