Unggutten kommer gratis fra Toulouse i Ligue 1, og ankommer den katalanske hovedstaden 1. juli.
Jean-Clair Todibo, som nylig fylte 19 år, er klar for Barca. Det melder Barcelona på sine nettsider. Stopperen er spådd å bli en stor stjerne og kommer kostnadsfri. Han signerer for fire år. Unggutten er 1,89 meter høy og er født i Fransk Guyana. Han kan spille både stopper og sentral midtbane, og debuterte i den franske toppserien sist høst. Toulouse prøvde å gi stopperen ny kontrakt, men han krevde mer enn den franske klubben kunne tilby. Forhandlingene brøt derfor sammen, og Todibo har derfor ikke spilt for franskmennene siden 3. november.
19-åringen fikk med seg ti kamper og en scoring i Ligue 1. Han har spilt med stor autoritet, og har store lederegenskaper. I tillegg er han god i lufta, er rask og besitter stor styrke. Likevel har han stort forbedringspotensiale når det gjelder det taktiske, og det å føre ball ut av forsvarsleddet. Derfor ønsker Barcelona at han blir med førstelaget i preseason før han eventuelt lånes ut.
Barcelona kjempet med klubber som Lyon og Juventus om ungguttens signatur, men han valgte til slutt laget fra Catalonias hovedstad. Det er Eric Abidal som skal ha ønsket unggutten, og det skal ikke gjøre noe med Barcelonas interesse for Matthijs de Ligt.
Hva tenker du om denne signeringen?