Barças hjemvendte sønn snakker om treningsoppholdet i England og sesongoppkjøringen i en videoblogg.
Gerard Deulofeu er klar på at han vil gjøre det maksimale ut av guttedrømmen.

– Når man er ung, U12, U14, så vet man fortsatt lite fordi man har en lang vei foran seg. Men når man begynner å nærme seg U18, og man tar steget til Barça B, så blir alt mye mer seriøst. Og drømmen om å komme på førstelaget er alltid tilstede, og det å spille ved siden av slike fantastiske spillere. Nå som jeg har klart det, kommer jeg til å gjøre det meste ut av det. Dette har alltid vært mitt hjem, men hver dag blir jeg overrasket over hvor gode de er her. Man står side om side med verdens beste spillere, og det man må er å lære fra dem.

20-åringen er tilfreds med treningsanlegget på St. George’s Park.

– Det er veldig bra for oss å være her. Vi jobber hardt med den fysiske formen vår. Vi må komme oss i form før sesongen starter, og vi er veldig tilfreds med fasilitetene her. Vi jobber dag for dag. Jeg var i England i fjor, men jeg har aldri vært her. Det er min første gang og vi er alle veldig imponerte.

Deulofeus mål var allid å returnere til Barça fra Premier League.

– I fjor var et spesielt år for meg. Jeg lærte en masse nye ting. Planen var alltid å komme hjem igjen, og nå som det har blitt virkelighet, må jeg jobbe hardt og nå mine mål hjemme.

Fritiden går med til å bryne seg på Grimaldo i bordtennis.

– Vi trener to ganger nesten hver dag, men i fritiden vår forsøker vi å hvile. Vi spiller mye billijard og bordtennis, ikke noe spesielt, bare får tiden til å gå. Vi er alle venner som ønsker å ha det fint sammen. Vinneren i bordtennis er Grimaldo, han spiller veldig bra, han er den beste.