Messi avga nylig et lengre intervju med Marca. Her er noen utdrag av hva han hadde å si om blant annet La Masia, Dembélé, Champions League og Gullskoen.
Argentineren mottok i forrige uke sin femte utgave av Gullskoen som bevis på at han var mestscorende i Europa forrige sesong. Angriperen var som vanlig ydmyk da han ble spurt om betdyningen av utdelingen:

— Det er en fin pris, men den er for hele laget. Akkurat som når en målvakt vinner Zamora-troféet, er det en pris for hele lagets innsats, og jeg er glad for å kunne vinne den igjen.

Videre ble Messi spurt om hans tanker angående ryktene rundt Frenkie de Jong og Matthijs de Ligt fra Ajax:

— De kommer fra en skole som ligner på Barcelona sin. De liker å spille med ballen – akkurat som oss. De er unge spillere med stor presisjon. Det er to veldig gode spillere.

Det er ingen hemmelighet at Barcelona har sluppet inn flere mål så langt denne sesongen sammenlignet med forrige sesong da flere defensive rekorder ble brutt. Her er hva Messi hadde å si:

— I år spiller vi 4-3-3 igjen. I fjor hadde vi to linjer på fire som ga svært lite plass til motstanderen, men det var vanskeligere for oss å score mål. Med 4-3-3 har vi mer ballbesittelse og spillet flyter bedre, men vi er mer utsatt i forsvarer, noe som gjør at motstanderne scorer mer. I de siste kampene har vi forbedret det defensive og forhåpentligvis kan vi fortsette den gode trenden.

Magikeren snakket også varmt om unguttene fra Barça B som har fått prøve seg på førstelaget:

— De har trent med oss en stund nå, og du skjønner at de er gode spillere. Klubben gjør en god jobb med å utvikle dem og la dem trene med oss. Det er en viktig modell for klubben.

Om Dembélé:

— Han er et fenomen på banen og alt avhenger av ham selv. Han kan være en av de beste og har alle muligheter til det. På den andre siden er han en ung spiller som tilpasser seg byen og klubben. Jo mindre man snakker om det, jo bedre. Det er nødvendig å gi ham ro slik at han kan fokusere. Han har allerede innsett de feilene han har gjort og lært av dem. Vi skal hjelpe ham med å fokusere på fotball.

Om lagets gode form i Champions League:

— Det er alltid et ønske å vinne Champions League. Det er en unik og spesiell turnering og er den vakreste jeg har spilt i. Det er en helt spesiell turnering som vi alle ønsker å vinne. Som vi sa i begynnelsen av sesongen så er Champions League alltid spesiell og vi ønsker å vinne den igjen for fansen. «

Messi sine mange frispark-mål ble også et tema. Mange har lurt på hvorfor argentineren til tider sliter med å omsette straffespark, men er så god på frispark:

— Det er annerledes. På et frispark har du en mur i tillegg avstanden til målet. Det er et annet type skudd og du kjenner ikke på det samme presset for å score. På et straffespark har du mer å tape enn å vinne og målvakten føler seg mer komfortabel. Presset er veldig annerledes.