Det kan se ut som Frenkie De Jong nærmer seg Barcelona. Nederlenderen skal ha blitt enig med katalanerne om en overgang, ifølge avisen Sport.
Hele fotball-Europa sikler etter Ajax sine mange talenter om dagen. Et av de største kan ha bestemt seg for hvilken klubb han spiller for neste sesong. De Jong skal ha takket ja til Barcelonas tilbud, og venter nå på at Ajax og Barcelona skal bli enige om betingelsene. Unggutten skal alltid ha vært mest interessert i Barcelona, og klubben har hatt et ønske om å «reservere» spilleren, slik at de sikrer en overgang sommeren 2019.
Det skal ha vært kontakt jevnlig mellom klubben og spilleren siden i sommer. Ajax ville derimot ikke forhandle tidligere på grunn av at de ikke ville selge sin stjerne. De skal likevel ha hatt en avtale om at spilleren får dra om han selv vil til Barcelona, noe han visstnok ønsker.

Valgte bort bedre tilbud

Klubber som PSG og Manchester City skal ha kommet med bedre økonomiske betingelser, men De Jong var likevel mest interessert i Barcelonas tilbud. Avtalen fra Barcelona skal innebære en fem-års avtale med stigende lønn. Barcelona er dog fortsatt et lite stykke unna overgangssummen som Ajax ønsker. Barça skal ha strukket seg til 60 millioner Euro, men nederlenderne krever 75 millioner Euro for midtbanespilleren.