Barças nye kroat snakker om treningsoppholdet i England og sesongoppkjøringen i en videoblogg.
Ivan Rakitić er storfornøyd med sine første treninger under Luis Enrique.

– Det er unike muligheter for oss her, fordi vi har alt vi trenger for å jobbe godt og hardt. Disse dagene har gjordt oss godt fordi det ligger mange kamper foran oss. Det kommer til å bli en lang sesong, så vi har behov for å få ladet batteriene og tilegne oss styrke her. Generelt handler det om å lære å kjenne mine lagkamerater og sjefens ideer. Jeg er fornøyd og nyter hvert øyeblikk på treningene. Vikitgst av alt, er det at jeg kan si at jeg nyter det.

Midtbanespilleren fremhever trenerstabens klare og tydelige ideer om hvordan spillet skal utfoldes.

– Fotball er fotball, og det er viktig at trenere er klare på ideene sine. De etterlater oss ingen tvil her, og det gjør det ganske enkelt for oss. Man vet hva man skal gjøre, og det er også lettere i en gruppe som denne.

Rakitić lover også at han skal passe på sin unge og lovende landsmann, Alen Halilović.

– Han er en veldig ung spiller og hvis jeg kan hjelpe ham på noen måte, så vil jeg mer enn gjerne gjøre det. Jeg tror at vi kommer til å nyte mye godt av ham som spiller. Jeg kan gi ham en hjelpende hånd, og jeg vil gjøre hva jeg kan.

26-åringen forteller at han knapt kan vente til ligaen starter.

– Jeg er veldig ivrig og kan ikke vente til kampene starter. Jeg jobber hardt for å kunne gjøre det godt i kampene, og ser frem til den dagen. Det er ikke mye tid igjen, så vi må få det meste ut av alt vi har. Man kan se at vi jobber veldig bra, virkelig hardt, og vi bygger opp masse styrke her.