Den colombianske midtstopperen ble i dag klar for Barcelona. Han vil komme på et halvt års utlån og Barcelona betaler angivelig to millioner euro for utlånet, og kan gjøre overgangen permanent for 25 millioner euro. Forsvareren tok farvel med sine lagkamerater i Valencia onsdag morgen før turen gikk videre mot den katalanske hovedstaden.
Barcelona har gjennom nesten hele sesongen slitt med skader på midtstopperplassene. Med Samuel Umtiti ute på ubestemt tid, og en generelt skadeplaget Thomas Vermaelen, som nå er ute i en måneds tid, så klubben det på som viktig å signere én til midtstopper over en kort periode. Gerard Piqué og Clement Lenglet er klubbens eneste tilgjengelige midtstoppere, og har de siste månedene spilt mye.
Passer bra
Alternativene har vært mange, men det virker som om at Jeison Murillo var det beste av de. Gamle midtstoppere som Branislav Ivanovic og Martin Skrtel var også linket til klubben, i og med at Barcelona ønsket seg en erfaren midtstopper over kort tid. Jeison Murillo har dog nok de fleste kriteriene som Barcelona er på utkikk etter. Han er høyrebeint, snakker spansk og har god erfaring i La Liga. Han har også spilt i Champions League, og etter årets nye regler vil han ha muligheten til å spille for Barcelona også.
Jeison Murillo vil bli den tredje colombianske spilleren i Barcelonas klubbhistorie, men bare Yerry Mina har offisielle kamper for klubben. Så får vi håpe at det går bedre med denne colombianske midtstopperen enn den forrige.
God signering?