Da en spansk idrettsantikvar fikk en gammel Barça-vimpel i hendene tok han kontakt med klubben. Nå er det en av de mest verdifulle objektene Camp Nou-museet.
Mannen ved navn Pablo Pérez tok kontakt med klubben ettersom han hadde en aning om at vimpelen kunne være av stor verdi som følge av at den kunne stamme fra den spanske borgerkrigen. Som samler visste han at samleobjekter fra denne perioden er ekstremt sjelden kost.
Etter en nøye analyse av Barça-museets kuratorer på Camp Nou fant de ut at vimpelen var av enorm historisk betydning for klubben. Vimpelen var nemlig gitt til Levante i forkant av en 2-1-seier på den gamle stadionet Les Corts 11. April 1937. Kampen ble spilt i forbindelse med avviklingen av Middelshavs-serien. Turneringen ble spilt mellom januar og mai 1937 – midt under den brutale, spanske borgerkrigen. Navnet stammer av at kampene ble spilt på kyststripen mellom Barcelona og Valencia – de eneste områdene i Spania som støttet den andre spanske republikken. Dermed var disse områdene de eneste hvor det var mulig å holde en turnering.
Vinnerne av turneringen var Barcelona. Det var den første og eneste utgaven av turnering som ble avviklet som følge av at Francos tropper nådde kystområdet hvor turnering ble spilt året etter. I 1939 ble det utstedt en ordre fra det fascistiske regimet om at turneringen ikke var lovlig å avvikle. Bestemmelsen er fortsatt gyldig i dag og den spanske føderasjonen annerkjenner dermed ikke tittelen, men Barcelona inkuderer den i den offisielle listen over troféer og titler.
Noen uker etter seieren mot Levante skulle laget også gå inn i klubbens historie av en helt annen grunn: de dro på turné i USA og Mexico for å samle inn penger. Barcelona var nemlig i store økonmiske problemer. Laget samlet inn 12 900 amerikanske dollar i løpet av turnénn og reddet dermed klubbens eksistens.
Ettersom troféet fra turnering aldri er funnet igjen, er vimpelen ekstra verdifull. Vimpelen fra 1937 er den eneste minneverdige gjenstanden igjen fra turneringen. Den er nå den eldste vimpelen i museet på Camp Nou, den nest eldste er fra 1952.