Til tross for at Dembélé virkelig har vært i siget de siste ukene, har ikke Valverde gitt fanskmannen et fast rolle i laget. Men helgens kamp kan ha vært viktig for Valverde sine fremtidige planer.
Etter at Valverde omskolerte til den tradisjonelle Barça-modellen med 4-3-3 ved starten av sesongen, har det enda ikke vært åpenbart hvilke spillere spanjolen foretrekker i de forskjellige rollene. I løpet av sesongens første måneder har han allerede prøvd ut en rekke kombinasjoner, hovedsakelig i angrepstrioen – uten å finne en fast og foretrukket trio på topp. I tillegg har det vært mange rotasjoner av indreløperne på hver side av ubestridte Busquets. I de kampene Dembélé har startet har angrepsrekken hovedsakelig fremstått som asymetrisk treer med franskmannen til høyre, samt Messi og Suárez mer sentralt i banen. De gangene Coutinho har spilt fra start har han som regel innehatt venstrevingen, med Suárez i sin vante spydspiss-rolle og Messi ute til høyre. Allikevel har denne sammensetningen til tider fremstått som mindre effektiv, noe som har ført til at flere mener at Coutinho primært bør benyttes som indreløper. Dette vil igjen åpne for angrepstrioen vi så mot Espanyol med Dembélé til venstre, Messi til høyre og Suárez i midten.
Etter kampen hadde Messi følgende å si om Dembélé:

— Han ønsker å spille. Han spilte en god kamp og scorte et viktig mål. Vi trenger ham.

Dilemmaet

Dersom Valverde skulle velge å hovedsakelig benytte seg av trioen som ble benyttet mot Espanyol, betyr det at Coutinho enten må flyttes ned som indreløper eller ta seg til rette på benken – det siste er nok lite sannsynlig at brassen vil finne seg i. Dilemmaet blir da om Valverde skal fortsette med Dembélé til venstre og dermed flytte Coutinho fra sin foretrukkede posisjon, eller bruke franskmannen til høyre, noe som igjen gjør at Messi ikke benyttes der han fremstår som best – nemlig på høyresiden. Til tross for at de fleste ville stilt seg ukritisk til et angrep anført av Messi, Suárez, Dembélé og Coutinho, er det godt mulig at det vil være negativt for lagets balanse, da Coutinho har mindre å bidra med defensivt i sammenligning med en spiller som Rakitic. Mange mener også at Coutinho er best som indreløper, men selv om Valverde skulle ønske å bruke brassen i denne posisjonen, er det vanskelig å se for seg at han ville droppet Rakitic fra laget. Det er utvilsomt at begge alternativer har sine fordeler og ulemper og det er ikke sikkert at Valverde faller endisig på et av valgene, men det er definitivt ikke positivt at vi nærmer oss halvspilt sesong og at Valverde ikke har en klar startellever på papiret.
Hva tenker du? Bør Valverde fortsette med Dembélé på venstresiden?