Gruppeseieren skal sikres i Champions League. Den nederlandske serielederen er onsdagens hinder.
Barcelona fikk et litt leit poengtap forrige runde da de spilte 1-1 mot Inter i Italia. Man kan likevel si at de har gjort sakene sine bra i Europa så langt denne sesongen, og nå kan gruppeseieren være et faktum dersom de slår PSV.
Det motsatte oppgjøret, i første gruppespillskamp, endte med en komfortabel 4-0 seier på Camp Nou. Da var det et Messi-hattrick og en Dembélé-scoring som sørget for en fin start for katalanerne i årets Champions League. Resultatet i den kampen vil nok enkelte hevde at lyr litt. Det var et PSV som i lange perioder var fullt på høyde med Barcelona, og det var ikke før etter 2-0 målet at hjemmelaget så komfortable ut.

Full pott i hjemlig liga

I ligasammenheng står PSV med 39 av 39 mulige poeng etter 13 serierunder. Forrige kamp var deres stjerne Hirving Lozano i fokus, der han scoret to mål mot Heerenveen. Mexicaneren er definitivt en av spillerne som kan skape trøbbel for et ustabilt Barcelona-forsvar.
Barcelona kommer inn i oppgjøret med to poengtap på rad i hjemlig liga. For to runder siden var det et Real Betis som ble for sterke for Barcelona, mens forrige runde ble det som kjent 1-1 mot Atlético.

Skader og suspensjoner

Det er ingen som er suspendert hos Barcelona, men klubben sliter med skader om dagen. Rafinha fikk for noen dager siden beskjed om at sesongen hans er over, og er naturligvis ikke med. Både Cillessen og Luis Suárez er ute i rundt tre uker med skade, mens Arthur må også stå over på grunn av overbelastning. Rakitic og Coutinho har kommet tilbake fra skade, men så spørs det hvor kampklare de er mot PSV.
Hvem: PSV Eindhoven — FC Barcelona
Hva: Champions League, runde 5
Hvor: Phillips Stadium, Eindhoven
Når: Onsdag 28. November, kl. 21.00
Hvordan: Viasport 3 / Viaplay