Landslagspausen er (endelig) over, og de fleste skal nå ha returnert til Ciutat Esportiva Joan Gamper. Er du nysgjerrig på hvordan ting har gått for våre gutter har vi laget en liten oppsummering.
Jordi Alba, Sergi Roberto og Sergio Busquets (Spania)
På forrige landslagssamling var Busquets vår eneste representant på det spanske landslaget. Den gang var Roberto skadet, mens Alba fortsatt ikke ble prioritert av Luis Enrique. Denne gang har vårt midtbaneanker fått de to backene med seg på tur, og alle tre spilte samtlige 90 minutter da Spania tapte 3-2 mot Kroatia forrige torsdag. Dermed havnet spanjolene på andreplass i sin gruppe med Kroatia og England, og vil også i neste runde av Nations League spille på nivå 1. På søndag vant Spania 1-0 i en treningskamp mot Bosnia. Her ble våre gutter sittende på benken gjennom hele kampen.
Ivan Rakitic (Kroatia)
Midtbanemannen startet ikke overraskende kampen, men etter drøye timen spilt ble Rakitic skadet, og måtte derfor byttes ut. Skadeomfanget kan du lese om her. I den siste kampen i denne gruppa lå Kroatia lenge an til å vinne mot England, men på grunn av engelskmennenes snuoperasjon endte kroatene med å rykke ned til nivå 2 av Nations League.
Jasper Cillessen (Nederland)
Nederland har virkelig fått en opptur etter ansettelsen av den tidligere Barça-mannen Ronald Koeman, og det ble heller ingen unntak på denne landslagssamlingen. I gruppe med de to siste verdensmesterne, Tyskland og Frankrike, hadde mange spådd Nederland til nedrykk i denne gruppa. Dette har de dog motbevist, og etter en meget sterk 2-0 seier mot Frankrike, og 2-2 mot Tyskland endte nederlenderne med å vinne gruppa og dermed kvalifisere seg til sluttspillet i Nations League. Vår mann, Jasper Cillessen, spilte ikke overraskende samtlige 180 minutter for «Oranje».
Ousmane Dembélé (Frankrike)
Unggutten har fått mye kritikk den siste tiden, og fikk ikke store sjanser til å vise sine sportslige kvaliteter for Frankrike i denne landslagspausen. De regjerende verdensmesterne tapte som nevnt mot Nederland, hvor Dembélé kom inn 65 minutter ut i kampen. Dette betyr at Frankrike endte på andreplass i sin gruppe. I gårsdagens treningskamp mot Uruguay ble Dembélé sittende på benken gjennom hele kampen.
Arthur og Rafinha (Brasil)
Med en skadet Philippe Coutinho var det Arthur og Rafinha som representerte Barcelona for Brasil denne gang. Arthur spilte samtlige 180 minutter i treningskampene mot Uruguay og Kamerun, mens Rafinha varmet benken i begge oppgjørene. Brasil vant forøvrig begge kampene 1-0.
Luis Suarez (Uruguay)
El Pistolero spilte samtlige minutter i treningskampene mot Brasil og Frankrike, som begge endte med 1-0 i disfavør Uruguay. Dermed kommer Suarez tilbake til Barcelona med null mål og 180 minutter i beina.
Arturo Vidal (Chile)
Vår sommersignering fra Bayern München spilte i likhet med Suarez samtlige minutter for Chile i treningskampene mot Costa Rica og Honduras. I oppgjøret mot Costa Rica tapte Chile 2-3, mens de slo tilbake med 4-1 mot Honduras. Her noterte Vidal seg for to scoringer, som også var de to eneste scoringene fra en Barcelona-spiller i denne landslagsperioden.