Keeperen elsker atmosfæren i sin nye klubb.
Tyskeren har begynt å tilpasse seg sine nye lagkamerater, og sier han elsker de første ukene i sin nye klubb.

— Alt er perfekt — mye bedre enn forventet. Det Barca gjør er utrolig. Alt er perfekt organisert, og mye mer profesjonelt enn Mönchengladbach, og jeg håper jeg vil få en god sesong.

Språkbarrieren skaper noen vanskeligheter, men ter Stegen hevder at spansken hans blir bedre for hver dag som går. I tillegg har han fått en varm velkomst av spillergruppa.

— Lagkameratene mine har vært veldig inkluderende, og de hjelper meg når det trengs. Vi kommer godt overens også utenfor banen, og det er viktig.

FC Barcelona er for tiden på treningsleir i Birmingham, England, og benytter seg av det engelske forballforbundet — FA — sine fasiliteter på Saint Gerorge’s Park. Her får spillerne mulighet til å bli bedre kjent med hverandre, og den nye treneren, Luis Enrique. Det har vært en god samling, om vi skal tro keeperen.

— Fasilitetene er perfekte, og det å være her har vært en flott mulighet for oss å snakke og le sammen.

En ter Stegen har knyttet mye kontakt med i det siste har vært en annen nysignering, Ivan Rakitic. Kroaten snakker sveitsisk-tysk fra oppveksten, og har spilt fire år i den tyske Bundesligaen, og hjelper ter Stegen når han trenger det.

— Jeg blir bedre (i spansk) for hver dag som går, og jo raskere jeg lærer, jo bedre er det. Om jeg har store vanskeligheter gir Ivan meg en hjelpende hånd.

Keepere på godfot

Ter Stegen nevner Marc Bartra og Sergi Roberto som noen av spillerne han har kommet nær, i tillegg til de to andre keeperne, Masip og Bravo.

— Vi har ikke hatt så god tid til å bli kjent, men de er bra karer, og vi har det morsomt sammen på trening.

José Ramón de la Fuente har hovedansvaret for førstelagets keepere denne sesongen. Selv om ting blir gjort annerledes i Barca enn hva han er vant med sier ryktene at ter Stegen har vært massiv på trening, og tatt de nye utfordringene på strak arm.

— Treningene er forskjellige fra hvordan vi gjorde ting i Tyskland, men vi snakker godt sammen og jeg skjønner hva han ønsker av oss, og av meg. Vi kommer godt over ens.

Foto: FCBarcelona.com