«Take the ball. Pass the ball.» Sitatet kommer fra Pep Guardiola under en pressekonferanse fra perioden da han skapte muligens tidenes beste fotballag. Nå høster filmen, med Guardiola sitt sitat som navn, ros fra flere hold.
Filmen er regissert av Duncan McMath og er basert på Graham Hunter sin bok «Barça: The Making of the Greatest Team in the World». I løpet av drøye 100 minutter tar filmen deg gjennom de fire mest suksessrike årene i hele Barcelona sin stolte historie. De første minuttene setter tonen for filmen og gir oss også et nydelig sitat fra Thierry Henry om Barcelona sin betydning for fotballen:

— I don’t care where you are from, I don’t care. If you tell me that you love football, and you don’t love Barcelona, you have a problem.

Variert fokus

Til tross for at den har et overordnet fokus på de fire sesongene mellom 2008 og 2012, betyr ikke det ikke at filmen neglisjerer andre viktige hendelser både før og etter Guardiola sin periode. Hovedsakelig er filmens fokus på Guardiolas filosofi, taktikk og klubbens reise til å være et av de mest dominerende lagene i historen, men i tillegg er mye av filmen viet til blant annet ankomsten av Johan Cruyff og hans institusjonelle endringer i Barcelona, Frank Rijkaards grunnlag for en vinnende lag samt Messi sin historie med Barça. Filmen inneholder også utallige interressante intervjuer med legender som Messi, Xavi, Henry, Iniesta, Abidal, Víctor Valdés, Dani Alves og Gerard Piqué. I tillegg får vi se et spesielt intervju mot slutten av filmen.

Strålende kritikk

Mange fotball-nettsteder har allerede rukket å rose den nye filmen. På det kjente film-nettstedet IMDb kan personer rangere filmopplevelsen av en gitt film. I skrivende øyeblikk har 105 personer gitt filmen en rangering og gjennomsnitts-rangeringen er på 9,6 av 10, noe som tilsier at de fleste synes at filmen er en must-watch. Undertegnede vil også anbefale den til alle fotball-fans, spesielt Barça-fans, som vil se og gjennoppleve historien om et av tidenes beste fotballag. PS! Filmen er ute på DVD og digital nedlastning.
Har du noen tanker om den nye filmen?