Argentineren mottok to nye utmerkelser for sine fantastiske prestasjoner i ligaen forrige sesong. Det hersker liten tvil om at begynner å bli trangt på peishylla!
Hvert år deler La Liga ut priser til spillere, trenere og dommere i sammenheng med den foregående sesongen. Avisen MARCA står for utdelingen av troféet for sesongens toppscorer. Det var den femte gangen Messi mottok det såkalte Pichichi-troféet etter å ha scoret vannvittige 34 mål på like mange kamper. Mandagens tildelelse gjør at Messi har mottat den like mange ganger som legender som Alfredo Di Stefano, Hugo Sánchez samt den avdøde Barcelona-legenden, Quini. Per dags dato er det kun Telmo Zarra som har vunnet prisen 6 ganger, noe han gjorde med Athletic Bilbao på 50- og 60-tallet. Kanskje er han ikke alene om det etter årets sesong.

Sesongens beste spiller

Det var ikke kun én pris som ventet for Messi under utdelingen i Convent dels Àngels i Barcelona. Angriperen vant også Trofeo Alfredo Di Stéfano, utmerkelsen for sesongens beste spiller i ligaen. Til tross for at troféet kun har vært delt ut siden 2007/2008-sesongen, var det skjette gangen Messi mottok det.

— Alle kan slå alle

Etter å ha mottat prisene svarte Messi på noen spørsmål for de fremmøtte:

— La Liga er mer konkurransedyktig enn noen gang denne sesongen. Alle kan slå alle og ingen kamper er enkle, men det er det som gjør denne ligaen så bra, også for fansen. La oss håpe at det forblir slik.

— Fysisk føler jeg meg mye bedre. Jeg gledet meg til å komme tilbake på banen. I starten av kampen var jeg redd for sammenstøt. Men jo mer jeg kom inn i kampen mot Betis, desto mer komfortabel følte jeg meg.

Eplet faller ikke langt fra stammen

Messi snakket også om hvordan det var å se kamper med den eldste sønnen, Thiago:

— Mens jeg var skadet var det flott å kunne se kamper med min sønn. Jeg elsker å se kamper med ham. Jeg ble overrasket fordi han forstår så mange faser av spillet, og det er første gang jeg har kunnet dele noe sånt med ham.