Forutsetningene foran kampen var klare. Med seier ville vi være sikret gruppeseier, uavgjort ville gitt oss sikret avansement, mens tap ville gi ny spenning i gruppe B. Det endte til slutt med sikret avansement, som på mange måter er bra. Likevel er det lov å sitte igjen med en bitter smak i munnen etter 1-1 mot Inter.
Man kunne forvente seg et aggressivt hjemmelag foran nærmere 80.000 tilskuere på San Siro. Dette fikk vi derimot kun se i et par minutter. Etter dette tok Barcelona kommando i kampen, og det tok kun tre minutter før Dembélé skulle vise seg frem. Etter å ha mottatt ballen et stykke inne på Inters banehalvdel satt franskmannen fart som han så ofte gjør. Ved 16 meter løsner han skudd, men Handanovic hadde kontroll.

Suarez på godt og vondt

10 minutter senere er det formspiller Suarez´ tur. Barcelona sto høyt innledningsvis, og Rakitic kunne enkelt snappe ballen på midten. Kroaten spilte Suarez én mot én mot Miranda, som fikk rundet den brasilianske stopperen. Skuddet gikk dessverre like over hjemmelagets mål.
Etter drøye 20 minutter skulle Inter få sin eneste sjanse i denne første omgangen, men hjemmelagets Asamoah avsluttet over mål fra kort hold.
Like etter skulle Suarez igjen få en glimrende mulighet. Alba spilte en flott ball på brystet til uruguayaneren, som etter et flott forarbeid lobbet over en Handanovic på halvdistanse, men uheldigvis gikk skuddet like utenfor stolpen.
Drøye halvtimen var spilt da Barcelona skulle få nok en kjempesjanse. Dembélé, som hadde slitt utover i den første omgangen fikk vist frem sitt reportuar og fintet like gjerne to stk Inter-spillere på rumpa. Skuddet gikk derimot rett i Suarez, og det hele endte opp i et hjørnespark. Etter litt frem og tilbake fikk Suarez nok en mulighet på det påfølgende hjørnesparket, men skuddet gikk like til side for hjemmelagets mål.

Valverdes genistrek

Den andre omgangen startet som den første, og bortelaget hadde god kontroll på oppgjøret. Coutinho kom mer og mer inn i spillet, men avslutningene ble litt for enkle for Handanovic.
Etter timen spilt kom kampens største mulighet. En flott kontring resulterte i at Rakitic kom alene med Handanovic, men igjen sto den slovenske sisteskansen i veien for Barcelona.
I motsatt ende kunne Inter fort tatt ledelsen, men en svak heading fra Politano sørget for at oppgjøret fortsatt sto målløst.
Like etter fikk Dembélé igjen en god mulighet. Denne gang fintet han «kun» én Inter-spiller på rumpa, men igjen sto Inters keeper i veien.
Med drøye ti minutter igjen gjorde Valverde et bytte som skulle vise seg å være av det gode slaget. En relativt svak Dembélé ble erstattet av brasilianske Malcom, og bare to minutter senere ga byttet effekt. Barcelona spilte seg sedvanlig ut bakfra, og det hele endte opp i en farlig kontringssituasjon. Coutinho, som hadde spilt seg bedre og bedre utover i den andre omgangen spilte landsmann Malcom til høyre. Innbytteren dro så ballen over på venstreslegga, og denne gang kunne ikke Handanovic gjøre noe.
Man skulle tro at Barcelona ville ri inn gruppeseieren etter scoringen, men slik skulle det ikke bli. Barcelona virker å ha kontroll på ballen inne i 16-meteren, men en meget svak involvering av Busquets forærer Martinez en skuddmulighet som Icardi snapper. Med ryggen mot målet og Roberto like bak klarer argentineren å løsne et skudd, utagbart for ter Stegen.
Ingen av lagene klarer å skape noe etter dette, og dermed ebbet det hele i poengdeling i en regnfull affære på San Siro. Barcelona kan se tilbake på en meget god prestasjon på en vanskelig bane, men en sjelden feil av Busquets ødelegger rekken med seiere i Champions League.

Vurderingene

Ter Stegen 3: En relativt rolig dag på jobben for tyskeren. Er som alltid trygg med ballen i bena, og kan ikke lastes for Inters utligning.
Roberto 3: La Masia-gutten spiller en OK kamp i kveld. Poteten blir aldri tom for krefter, men klarer ikke skape all verden fremover. Trekkes for scoringen, da Icardi får skutt med ryggen til.
Piqué 4: Pique spiller en god kamp i kveld, og har god kontroll på Icardi gjennom hele kampen. Står noe feilplassert på Asamoahs mulighet i første omgang, men ellers en solid kamp av stopperkjempen vår.
Lenglet 3: Lenglet er inne i en god periode for Barcelona, og virker å ha funnet tonen med Pique. Spiller også godt i kveld, men franskmannen er litt passiv i noen av Inters muligheter.
Alba 5: Vår mest solide spiller denne sesongen, sammen med Messi. Ikke så mange av de karakteristiske Alba-løpene i bakrom denne kampen, men gjør en kjempekamp defensivt. Lukter på BB på grunn av dette, men får en finfin andreplass.
Rakitic 4: En god kamp av kroaten idag, spesielt i den første omgangen. Vinner mye ball, og gjør gode foroverrettede valg som skaper flere gode sjanser. Er oppe på karakter 5 helt frem til timen var spilt, men slike sjanser skal settes, spesielt på 0-0. I indreløperrollen er han dog solid i kveld.
Busquets 4: Er god i dag, Busquets. Gjør ikke mye synlig, men er det ikke slik vi liker å se han? Har full kontroll på midtbanen, og gjør trygge valg stort sett hver gang. Er ironisk nok hovedårsaken til utligningen i dag, da han i den situasjonen gjør et horribelt valg som koster oss tre poeng.
Arthur 4: Den «brasilianske Xavi» har tatt Barcasupporterne med storm de siste månedene. Viser også i dag hvor god han er med ball. Ender opp med 97% pasningssikkerhet, som må sies å være formidabelt. Skaper ikke all verden fremover, men gjør det han har i oppgave å gjøre.
Dembélé 3: Barcelonas dårligste denne kvelden. Starter friskt, og flere satt nok med håp om at ting skulle snu. Nivået synker dessverre betraktelig utover kampen, og selv om han til tider viser hvilke kvaliteter som bor i han, mister han dessverre ballen altfor ofte. Gir dog aldri opp å forsøke, og skal ha ros for dette.
Suárez 4: En kamp som på mange måter karakteriserer Suarez. Er i kjempeform, og springer som en hest kampen i gjennom. Klarer dessverre ikke å få slutt på hans vonde rekke uten bortemål i Champions League. Skal likevel ha ros for at han aldri gir opp, og skaper også mange gode muligheter ut av ingenting.
Coutinho 5 (BB): En fantastisk kamp av brasilianeren. Viser sine kvaliteter i den første omgangen, men uten å skape de store mulighetene for seg selv eller andre. I andre omgang er Coutinho fantastisk, og selv om han ikke hadde fininnstilt siktet i dag, lager han enormt mye problemer for hjemmelaget. Noterer seg for assist, og 96,6% pasningssikkerhet.
Vidal 3: Kommer inn med halvtimen igjen å spille. Får ikke vist seg altfor mye frem, men løper mye og viser seg som en sterk duellspiller.
Malcom 4: Endelig satt scoringen for Malcom. Har vært enormt mye press på brasilianeren, men viser sine kvaliteter etter bare to minutter på banen. Fortsetter også å skape kvalme etter scoringen, og forhåpentligvis er dette en selvtillitsboost han vil ta med seg i tiden som kommer.