Før starten på oktober måned var det mange som så på det kommende kampprogrammet med skrekk og gru, men det skulle vise seg å bli en fantastisk måned der Barça har valset over de fleste på motsatt banehalvdel.
Etter helgens målkalas mot Real Madrid på Camp Nou har Barcelona komt seg gjennom det mange så på som en av sesongens mest utfordrende måneder. Til tross for mange skuffende prestasjoner og resultater mot slutten av september, klarte Valverde og co. og snu den dårlige trenden mot meget sterk motstand.
Det hele starten mot en tur til London og Wembley for Mesterliga-kampen mot Tottenhan Hotspur. Som forventet ble det ingen enkel kamp mot de liljehvite fra Nord-London, men etter en meget god siste halvtime klarte Barça å få med seg alle tre poengene. Kun fire dager senere ventet Valencia på Mestalla som endte 1-1 etter en meget tøff batalje, noe som skulle vise seg å være den eneste kampen i oktober der Barcelona måtte gi fra seg poeng.
Etter en landslagspause var det serielederne Sevilla som gjestet Camp Nou. I en kamp som nok først og fremst vil bli husket for at Messi måtte ut med skade etter å ha herjet med laget fra Andalucía i løpet av det første kvarteret. 4-2-seieren var den første av rekke på noe så skjeldent som tre hjemmekamper på rad. Allerede den påfølgende onsdagen var det Inter Milan som skulle få slite mot et smart og pragmatisk Barça uten Messi. Italienerene måtte som dra hjem til Milano med 2-0 i sekken.
Som nevnt gjorde seieren i helgens El Clásico at Barça står igjen med med 13 av 15 mulige poeng i oktober – noe som er mer enn godkjent med det knalltøffe kamprogrammet. I tillegg ble det første oppgjøret mot Cultural Leonesa i Copa del Rey vunnet. Forhåpentligvis kan Valverde og co. fortsette den gode formen inn i november.