På søndag spilles verdens største rivaloppgjør på Camp Nou. Vi ser på tre klassikere fra oppgjørene mellom Barcelona og Real Madrid.

6. desember 2003: Barcelona – Real Madrid 1-2

Med stjerner som Xavi, Puyol og Valdés i sine yngre dager tok Barcelona i mot Real Madrid på Camp Nou. På motsatt banehalvdel stod Galacticos som Beckham, Ronaldo og Zidane. På denne tiden var Barcelona i en skikkelig krise. De lå på 9. plass på tabellen i La Liga, og de kom inn i oppgjøret med et 5-1 tap mot Malagá i sekken.
Første omgangen på Camp Nou var preget av ganske få sjanser, og nesten bare langskudd som kunne minne om en sjanse for et av lagene. Det var nettopp et langskudd som skulle bli første målet også. Roberto Carlos klemmet til fra rundt 20 meter. Ballen gikk via midtstopper for dagen Reiziger og bak en sjanseløs Valdés. Real Madrid ledet etter 36 minutter spilt.
Barcelona slet med å komme seg skikkelig inn i kampen, og etter 73 minutter skulle vondt bli til verre. En pasning fra Roberto Carlos fant veien til Ronaldo, og brasilianeren kunne sette ballen sikkert i nettet og juble for 2-0.
Først nå så katalanerne ut til å våkne. Etter 82 minutter stanget Kluivert inn 2-1 på corner, og dette skulle også vise seg å bli sluttresultatet.

13. desember 2008: Barcelona – Real Madrid 2-0

Guardiola skulle oppleve sitt første El Clásico som trener for Barcelona. I dette oppgjøret så vi et helt annet Barcelona, som begynte å få skikkelig sving på Guardiola-fotballen. Det høye presset var tydelig gjennom hele kampen, men det var etter en drøy time at dramatikken skulle komme. En 20 år gammel Busquets ble felt i straffefeltet, og Barcelona Eto’o fikk muligheten fra 11-meteren. Straffesparket var ikke godt nok, og Casillas hang med på notene.
Ti minutter før slutt skulle Eto’o få sin revansje. Han tuppet ballen inn etter å at Puyol headet ballen mot mål. Eto’o tar det gule kortet og drar av seg trøya.
Mot slutten av kampen sendte Real Madrid opp alle mann. Det skulle straffe seg da Barcelona kom på kontring, og Messi satt spikeren i kista. Dermed vinner Barcelona 2-0. Dette var første El Clásico siden 2005 at Barcelona gikk av banen som vinnere.

26. oktober 2013: Barcelona – Real Madrid 2-1
Barcelona hadde fått Tata Martino som trener før sesongen, og dette var også Neymar sitt første El Clásico i Barcelona-drakta. Før kampen var det en vakker tifo som prydet Camp Nou. Der hyllet de den gang kreftsyke Tito Vilanova med teksten «Força Tito!».
Etter 18 minutter i kampen skulle Neymar vise seg frem. Han fikk en flott pasning fra Iniesta, og Neymar bredsidet ballen i mål. Dermed hadde den unge brasilianeren allerede fått sitt første mål i (vanligvis) årets viktigste ligakamp.
Det var likevel ikke noen spesielt god kamp av Barcelona denne kvelden. Real Madrid hadde de største sjansene etter målet, og Cristiano Ronaldo skulle kanskje hatt et straffe.
Neymar var sentral denne kvelden, og da han fikk en kontringsmulighet serverte han Alexis Sánchez på strålende vis. Det vakreste i angrepet var likevel den meget følsomme chippen fra Sánchez fra 17-18 meter som gikk i en perfekt bane over keeper Lopez. Etter 77 minutter ledet Barcelona 2-0.
Real Madrid fikk et lite trøstemål da Ronaldo spilte Jesé fri, og satte inn 2-1.