Flere spillere for begge lag har aldri spilt i verdens største klubboppgjør. Naturlig nok nysigneringene, men også spillere som har vært lengre i klubbene.
På søndag braker verdens største klubboppgjør løs. Begge lag har tidvis slitt i hjemlig liga, og i tillegg blir kampen uten verdens to største fotballspillere. Med Ronaldo i Italia og Messi skadet må begge lag finne ut av hvordan de skal erstatte sine største storscorere, noe som er grunn til bekymring alene. I tillegg er nok flere spillere spent på å potensielt få sitt første El Clásico.

FC Barcelona

Arthur Melo: En av de mest sannsynlige debutantene, også fra start. Den unge brasilianeren har fort spilt på seg tillit til både fans, trenere, medspillere og tidligere klubblegender. Har spesielt to ekstremt gode kamper i Champions League mot Tottenham og Inter, og virker å være midtbanespilleren Barca har sett etter lenge.
Clement Lenglet: En nykommer denne sesongen, som blir kastet inn i ilden — klar eller ikke — på søndag. Stopperen blir å finne i skadefraværet til Big Sam og Vermaelen. Den unge franskmannen hadde en ustødig start, blant annet med en klønete utvisning tidlig i Barca-karrieren, men har vært på stigende form. Var god mot Inter på onsdag, og er nok glad for at han møter et Madrid uten Ronaldo. Franskmannen har dog møtt Real i fire ligaoppgjør, hvor hjemmelaget har vunnet alle fire, så Lenglet vet hvordan det er å både vinne og tape mot Madrid.
Arturo Vidal: Chilenern starter trolig ikke på søndag, men har hatt en tendens til å komme inn fra benk så langt denne sesongen. Gressklipperen fra San Joaquín har møtt de kongehvite seks ganger for både Juventus og Bayern München. Beholdningen så langt er en seier, to uavgjort, ett tap og ett mål for Juventus, samt to tap og ett mål for Bayern. Vidal har vært veldig kritisk til Real, blant annet med sitat om at Real ikke hadde vunnet Champions League med VAR, og vil trolig gi alt ved et innhopp. Å sette pengene sine på at chileneren får kort er nok ikke så dumt, for de som driver med sånt.
Malcom: Nykommeren som Barcelona kapret fra Roma i siste time har fått lite spilletid så langt — noe takket være trener, noe takket være skade. Det var tydelig at publikum på Camp Nou ville se vingen mot Inter, og det spørs om vi får se Malcom på søndag også.
Jasper Cillessen: Nedelenderen har vært i klubben i flere sesonger nå, men har stort sett fått spille i Copa del Rey, og i skadefraværet til førstekeeper ter Stegen. Med Madrid sin labre uttellingen i cuppen har det gjort at Cillessen ikke har spilt mot de hvite. Det er dårlige nyheter om nedelenderen blir å se mot Madrid på søndag, for det vil innebære at noe har skjedd med MAtS.
Sergi Samper: Er en del av førstelaget denne sesongen, men har ikke spilt så langt mye grunnet skader. Virker å være nærmere et utlån enn startoppstillingen, og må trolig vente på sin debut i El Clásico. Midtbaneankeret har erfaring med å spille mot Madrid etter å ha spilt samtlige 90 minutter for Granada, i et 5–0 tap.
Carles Aleña: Blir ansett som førstelagspiller, selv om han bærer draktnummer 26. Har brukt den siste tiden med reservelaget for å trene seg opp etter skaden i våres og blir nok ikke å se på søndag.

Real Madrid

Thibaud Courtois: Belgieren ankom Madrid i sommer, og har tatt over som ligakeeper for de hvite. Belgieren har møtt Barcelona 12 ganger og kun vunnet en av disse. Beholdningen for Atlético ble fire uavgjort (hvorav ett vant La Liga på Camp Nou i 2015) og fire tap. Courtois’ eneste seier kom som Chelsea-keeper, hvor han også var med på to uavgjortkamper og ett tap.
Álvaro Odriozola: Backen ankom Madrid fra La Real i sommer. Unggutten mistet først Lopeteguis (og etterhvert Hierros) tillit under oppkjøringen til sommerens VM,, og virker også å være ute i kulden i Madrid. Backen spiller trolig kun fra start dersom Marcelo ikke blir klar til kampen — noe han ser ut til å bli. Har møtt Barca tre ganger for Sociedad, og tapt alle tre.
Marcos Llorente: Var en del av førstelaget også i fjor, men fikk ikke spille mot Barcelona. Møtte katalanerne tre ganger under utlån hos Alavés, med seier hjemme og tap borte i La Liga, samt tap i cupfinalen.
Kiko Casilla: Har på lik linje som Cillessen vært lenge i sin klubb, men har til gode å spille mot Barca. Spanjolen spiller trolig kun dersom både Courtois og Navas er ute.
Vinicius Junior: Ankom Spania i sommer fra Flamengo, men spiller hovedsaklig for Castilla. Ettersom Madrid har slitt foran mål og presset vokser på Lopetegui kan unggutten bli tatt ut til kampen, hovedsaklig som reserve.
López Vallejo: Satt 90 minutter på benken på Camp Nou i fjor, og spilte kun 12 kamper den sesongen. Har til gode å spille under Lopetegui, og spiller nok ikke på søndag heller.
Federico Valverde: Er i troppen til Real etter å ha vært på utlån til Deportivo i fjor, hvor han spilte 27 minutter på Camp Nou, i en kamp Deportivo tapte. Spiller trolig ikke søndag.
Sergio Regulión: Er en del av førstelaget denne sesongen, og er mest kjent for bråket med Sergio Ramos på trening. Produkt av akademiet, og kun vært aktiv mot Sevilla. Er nok langt unna spilletid på Camp Nou.