Disse seierne er ikke bare blitt valgt på grunnlag av målforskjell, eller Barças dominans i de enkelte kampene, men jeg vil også prøve å gå inn på hva seieren betydde for laget på den tiden, og hvordan disse kampene påvirket klubbens sesong.

8. januar 1994, FC Barcelona – Real Madrid 5-0

I begynnelsen av 90-tallet så opplevde Barça en stor oppgang, og under Cruyffs ledelse som trener så vant klubben mange trofeer, og gjorde det i stil. 1993-94 sesongen var den fjerde sesong under nederlenderen, året før vant Barça den europeiske cupen (Champions League) for første gang. 1993-94 sesongen var første gang katalanerne greide å vinne La Liga tre år på rad, og vant ligaen på innbyrdes oppgjør mot Deportivo, og seieren i denne kampen mot Real Madrid var selvfølgelig viktig for å vinne ligaen. I denne kampen så scorte Romario et hattrick, Koeman scorte på frispark, og Iglesias satte inn kampens siste mål. Selv om de var bedre sesongen før så var det et eksempel på hvor briljant Cruyff sitt Barça lag var på sitt beste.

14. februar 1999, FC Barcelona – Real Madrid 3-0

I 1999/00 sesongen så hadde Barça en annen nederlender som trener, men med en litt annen filosofi og tilnærming til fotball og det å være trener. Louis van Gaal vant La Liga sesongen før, men var kontroversiell som vanlig. Mange anså Barça laget som vant tittelen sesongen for til å være et av de dårligste lagene til å vinne ligatittelen. Seier i denne kampen var viktig for laget, og van Gaal fordi de nærmeste motstanderne deres (Celta Vigo og Mallorca) hadde tapt poeng i denne runden, og en seier ville være et viktig steg mot gull i denne sesongen. Barça vant kampen komfortabelt 3-0 takket være to scoringer fra fremtidige Barça trener Luis Enrique og en scoring fra Barças stjernespiller på den tiden Rivaldo. Seieren var et viktig skritt mot den andre ligatittelen på rad på slutten av sesongen.

20. november 2004, FC Barcelona – Real Madrid 3-0

Etter å ha vunnet La Liga i 99/00 sesongen så gikk Barça på en trofetørke, og klubben slet særlig pga. Real Madrid sin suksess på det tidlige 2000 tallet. Inn kom Laporta som president sesongen før, og brakte inn friskt blod inn i laget med ansettelsen av Rijkaard, og signerte spillere som Ronaldinho, Eto´o og Deco. Flere spillere fra La Masia deriblant Iniesta og Messi ble hentet til første laget. 2004/05 sesong var enden på klubbens trofetørke, og 3-0 seieren mot Real Madrid sitt Galacticos lag var viktig når laget vant tittelen fire poeng foran dem. Eto`o, van Bronckhorst og Ronaldinho (straffe) var målscorere i denne kampen.

13. desember 2008, FC Barcelona – Real Madrid 2-0

Barça hadde to gode sesonger fra 2004-06, og vant bla. Champions League for første gang, men det er Barcelonas sesong i 2008/09 mange anser som tidenes beste sesong fra en klubb i fotball. Pep Guardiola ble forfremmet fra B-lags trener til A-lags trener, og selv om laget tapte to av sine tre første offisielle kamper så endte opp med å vinne klubbens første «trippel», og hele seks trofeer i 2009. Den første Clasicoen med Guardiola som trener var en dominanert av Barça, men det tok lang tid før Eto´o på tampen av kampen satte inn kampens første mål, og Messi scorte 2-0 målet på overtid. Selv om seieren i denne kampen ikke hadde særlig stor poengmessig betydning, så var det viktig for Barça å slå et Real Madrid som de ikke hadde slått i over tre år, og seieren kan bli ansett som en viktig del av Barças utrolige 2008/09 sesong.

29. november 2010 , FC Barcelona – Real Madrid 5-0

Etter at Barça hadde dominert fotball de siste to sesongene så ble Mourinho ansatt som den nye treneren til Real Madrid etter at han greide å slå Guardiola sitt Barça lag med Inter. Hovedstadslaget hadde også en god start på sesongen, og ledet ligaen da de kom på besøk til Camp Nou. En kamp mange trodde skulle foregå jevnt endte ikke helt som mange trodde. I Mourinho sin første Clasico vant katalanerne hele 5-0 etter mål fra Xavi, Pedro, Villa x 2 og Jeffren. Dette var Barças største seier mot Real siden 1994. Barça endte opp med å vinne La Liga, og Champions League den sesongen.