Takket være Valencia og Levante er Barcelona igjen inne i gullkampen.
Mange avskrev nok Barcelona i gullkampen etter fadesen hjemme mot Getafe på lørdag. Mandag morgen er Barcelona tilbake i gullkampen, selv om vi fremdeles trenger hjelp av andre lag. Med andre lag menes da Valladolid, Celta Vigo eller Espanyol. Også kjent som Real Madrids gjennværende kamper, hvorav de to første er borte, mens kampen mot Espanyol spilles på Santiago Bernabéu.
Det positive med helgens runde er at Barcelona ikke lenger trenger hjelp fra andre lag for å ta igjen Atlético. Da de rødhvite tapte, mens Barcelona spilte uavgjort, minket forskjellen mellom lagene fra fire til tre poeng. Dersom Barcelona skulle slå Atlético hjemme i siste serierunde, vil lagene stå med like mange poeng, men Barcelona vil gå foran på innbyrdes oppgjør. Problemet med dette er at Real Madrid vil vinne serien om dette skjer, gitt at de klarer å vinne sine tre gjenværende kamper.
Som leder oss tilbake til at Barcelonas håp ligger i hendene til Valladolid, Celta Vigo og Espanyol. Spørsmålet er hva gjør Barcelona om dagens scenario står seg til siste serierunde, hvor kampene spilles likt? Slår man Atlético, og håper på at Espanyol tar poeng mot Real. Om man gjør det kan man fort servere tittelen til erkerival Real. For Atlético holder det med ett poeng på Camp Nou. Da vil Madrid-lagene havne likt, men Atlético vinne på innbyrdes oppgjør.

Sure poengtap

Det sure med hele situasjonen er å tenke på de klønete poengtapene Barcelona har hatt. Lørdagens kamp i seg selv er nok. Slik kampene til slutt endte hadde katalanerne hatt alt i egne hender med en seier mot Getafe, noe man ikke kunne sett for seg før kampen ble sparket i gang. Med fasit i hånd kan fort de to poengene ha kostet klubben serien. Enkelt å si i etterpåklokskapens lys.
Getafe-poengene er ikke de eneste poengene som kunne utgjort en forskjell. Tapet på Anoeta i slutten av februar kan fort bli stående igjen som én av fallgruvene i år. En kamp hvor Martino sa at var viktig for innspurten, for og så starte med Song som indreløper og Montoya på back. 0-1 tapene mot Granada og Valladolid kan også fort bli mer bitre enn de egentlig var, spesielt siden ett poeng i én av disse kampene hadde holdt.
Skal man ramse opp sånn, må man også se på Madrid-lagene sin situasjon. Også de vil sikkert se tilbake på enkeltkamper når lagene taper ligaen. (Minst ett av lagene vil tape til det andre, eller begge vil tape for Barcelona).
En slik oppramsing tar ikke bort faktumet at Barcelona har duellen mot Atlético i egne hender, men må håpe på hjelp av andre lag. Aller helst Valladolid eller Celta Vigo, så man kan slå Atlético med god samvittighet 18. mai.

Leave a Reply