Sevilla tar sikte på å forlenge seiersrekken sin på fire kamper samt beholde tabelltoppen når de gjester Camp Nou lørdag kveld. Serieledelse ligger også i potten for Barça.
Pablo Machín sitt mannskap har dratt full nytte av at de andre topplagene har snublet inledningsvis i La Liga, og laget fra Andalucía topper tabellen etter åtte serierunder. Samtidig som Sevilla vil forsøke å forlenge seiersrekken sin, vil Barça prøve å gjøre slutt på rekken på fire kamper uten seier i La Liga. Det blir en utfordring mot et Sevilla ikke kun innehar tabelltoppen, men også har spilt gnistrende fotball til tider så langt denne sesongen. Den tidlige Girona-treneren, Pablo Machín, har virkelig satt sitt preg på Sevilla med en variant av den noe uortodokse 3-4-1-2-formasjonen som han ble kjent for å benytte seg av i Girona.
Blant rekken på fire strake seire var blant annet den meget imponerende 3-0-seieren hjemme mot Real Madrid på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán og 6-2-seieren borte mot Levante. I løpet av de fire kampene har Sevilla-spillerne funnet veien til nettmaskene hele 14 ganger og sluppet inn 4 bakover, noe som indikerer at Barcelona må spille en meget god kamp, både defensivt og offensivt, dersom de skal få med seg alle tre poengene mot et formsterkt Sevilla-mannskap.

Tidligere møter

Barcelona har et solid overtak innbyrdes mellom de to lagene. De siste 6 oppgjørene har endt med én uavgjort og fem seiere i favør Barça. Blant disse oppgjørene finner vi også den meget begivenhetsrike finalen i Copa del Rey forrige sesong, hvor Sevilla ble beseiret hele 5-0.

Lagnyheter

Når det gjelder Barça så er Samuel Umtiti og Thomas Vermaelen begge ute med skader, noe som gjør at Valverde kun har Gerard Piqué og Clement Lenglet som disponible midtstoppere fra førstelaget. Det er forventet at Valverde vil inkludere en stopper fra b-laget i kamptroppen. Sergi Roberto er også tilbake fra skade.
For Sevilla sin del er Sergio Escudero og Gabriel Mercado nettopp tilbake fra arm-relaterte skader. Maxime Gonalons er eneste udisponable spiller for Pablo Machín med en bruddskade i leggen.

Forventede startellevere

FC Barcelona: ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Messi, Suárez, Coutinho
Sevilla FC: Vaklic; Carriço, Kjær, Gómez; Navas, Banega, Sarabia, Vázquez, Arana; Ben Yedder, Silva
Hvem: FC Barcelona – Sevilla FC
Hva: La Liga, runde 9
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Lørdag 20. oktober, kl. 20:45