Etter kun å ha spilt 28 minutter inntil den første landslagspausen, har den brasilianske midtbane-maestroen virkelig begynt å bli varm i Barça-trøyen. Brassen har allerede rukket å bli roset av både culés og flere store profiler og nå ser 300-millionerssummen som ble betalt for ham ut til å være en svært god investering for klubben.
Mesterklasse på Wembley
Mange var spent da Valverde valgte å starte Arthur på midtbanen i bortekampen mot Tottenham på Wembley, men brassen skulle vise seg å både herje med engelskmennene, samt kontrollere mye av Barcelona sitt oppbygningspill. Til tross for at han hadde veteranene Busquets og Rakitic ved siden av seg, var det Arthur som stjal showet. Med utrolige 91% pasningssikkerhet og flest gjenvinninger på banen var det mange som virkelig fikk øynene opp for brassen, noe som førte til at han høstet ros fra flere hold.
Dette var hva Valverde hadde å si etter kampen på Wembley:

— Han ser alltid etter rom, og han har noen kvaliteter som utvilsomt kommer til nytte. Han fullfører mange pasninger og det er vanskelig å ta fra ham ballen. Han har vist seg som en viktig spiller i en viktig kamp.

Også Manchester United-legend Rio Ferdinand hadde ros å gi:

— Men denne mannen, Arthur, har vært fantastisk, Xavi-esque. Måten han mottar ballen på i midtbanen, snur og åpner opp rom er fantastisk.

Kald og rolig på Mestalla
Ofte blir ikke toppspillere kun vurdert på hvor god de kan være på sitt beste, men også hvor god de kan være over tid. Da Arthur igjen fikk sjansen fra start borte mot Valencia, kunne han virkelig underbygge prestasjonene sine fra Mesterliga-kampen. På tross av at Barça slet med å sto i mot Valencia-presset i store deler av kampen, så var brassen kald og rolig. Arthur forsøkte seg på 142 pasninger, mer enn noen spiller i La Liga siden Xavi sine 148 mot Levante i november 2012, og 135 av dem traff en medspiller – det høyeste av noen spiller i ligaen så langt denne sesongen. Det må også sies at et par av feilpasningene fort kunne endt i farlige situasjoner, men det er noe som høyst sannsynlig vil forsvinne etter hvert som han blir enda mer trygg i laget. Forhåpentligvis kan unggutten fortsette den gode formen, samt fortsette å være en viktig brikke i Valverdes mannskap.
Intervju med klubben
Nylig ble Arthur også intervjuet av klubben selv. Her er hva han hadde å si om flere forskjellige temaer:
Camp Nou:

— Det er en drøm som går i oppfyllelse når man tar på seg Barça-trøyen. Det er et magisk og uforglemmelig øyeblikk. Jeg fikk hakeslepp da jeg gikk inn på banen og så hvor stort alt er.

Europeisk fotball vs. brasiliansk fotball:

— De er forskjellige taktisk. Det tekniske nivået er det samme, fordi det er veldig mange gode spillere begge steder. Fremfor alt er fotball-mentaliteten mer avansert. En spiller i Brasil gjør vanligvis ikke noe når han ikke har ballen. Alle en del av forsvaret her når laget ikke har ballen. Taktikken er svært utviklet i Europa.

Tilpasning i Spania:

— Jeg tror at jeg tilpasser meg godt. Det er vanskelig å komme til et nytt land som du ikke kjenner i det hele tatt. Det er vanskelig, men alle har bidratt til å gi meg en god velkomst. Å ha andre brasilianere her har gjort ting lettere på grunn av språket.

Hva tenker dere? Er det for tidlig å si at Arthur er en fremtidig Barça-legende?