Sport har satt seg ned og intervjuet sportsdirektør Pep Segura, som åpner opp om hvordan ting foregår i klubben.
Barcelona brukte 125 millioner euro og solgte for 82 millioner euro. Har klubben lært å selge spillere?

– Vi planla godt og evaluerte laget så vi visste hva vi skulle gjøre. Vi ønsket et balansert og produktivt lag. Markedet lot oss selge de spillerne vi ikke trengte. Vi er godt fornøyde med vinduet.

Har laget blitt bedre?

– Jeg tror det, ja.

Trenger dere å fortsette å få inn så mye penger?

– Fotballen blir mer og mer avhengig av å kjøpe og selge spillere. Suksessen vår kommer an på hvor bra vi gjør dette. Som et eksempel ser vi at unge spillere har dårligere tid og ønsker seg ut tidligere. Dette betyr at vi må planlegge i kort tid, medium og lengre frem i tid.

En av mulighetene i sommer var å selge Rakitic. Valverde sa nei. Hva var din posisjon?

– Vi tenkte aldri på å selge ham. Vi vet at han hadde et tilbud fra en annen klubb, men vi hadde ingen interesse i å høre på det. I Spania har man også klausuler, så faren er der, men verken vi eller spilleren ønsket å dra.

Yerry Mina kostet lite, spilte lite og ble solgt for mye.

– Han ankom i vinter og vi visste at han trengte tid på seg til å bli vant spillestilen. Han fikk ikke muligheten til å venne seg til det, og vi fikk et godt tilbud. Vi hadde ingen problem med å gå videre.

Var denne overgangen en suksess?

– Fra et økonomisk standpunkt, ja. Fra et sportslig standpunkt skulle vi ønske at han hadde vent seg til spillestilen og spilt. Det skjedde ikke, så vi fikk hvert fall noe verdi ut av overgangen.

Er det måten man skal operere på. Kjøpe spillere man kan gjøre profitt på?

– Vi har ikke fulgt denne måten før, men det er en del av fotballen. Vi ser etter spillere som kan spille for klubben, men noen ganger skjer ikke dette og man må se etter en måte å avslutte forholdet på.

Liker du å signere mer fysiske spillere?

– Nei, det er ikke sant. Jeg så at det ble skrevet i avisene men det er en myte. Jeg liker Barcelona-profilen. Spillere med fantastisk teknisk kvalitet.

Har du snakket med Valverde om hans kontrak?

– Det har jeg ikke. Det er noe vi må gjøre.

Har du en plan B?

– Nei.

I 2016 spilte de nye signeringene lite, med unntak av Umtiti. Gomes, Paco, Denis, Digne og Cillessen. I 2018, Vidal, Arthur, Lenglet og Malcom kom og har ikke blitt brukt mye heller. Er du redd for at det samme skal skje som med de i 2016?

– Jeg ser det ikke på den måten. Barca har et bra lag, og det jeg alltid ser etter er å balansere laget for å garantere så mange titler som mulig. I laget kan vi ha 25 spillere, og alle får ikke samme sjanse til å spille. Dette er det samme for alle lag i hele verden. Vi jobber med å få spillerne til å venne seg til vår spillestil så raskt som mulig, samtidig er det mange minutter i en lang sesong.

Hva med Vidal?

– Generelt er Vidal sin situasjon veldig klar. Med tanke på hans protester er det klart at han ønsker å spille for Barcelona og hjelpe klubben til å vinne alt som han sa da han ble presentert. Det negative er at han ikke viste respekt ovenfor klubben, treneren og spillerne. I en stor klubb som Barcelona hvor vi er profesjonelle og Vidal vet at det han gjorde var feil, og at han manglet respekt for lagkameratene. Jeg er sikker på at han gjør det rette fremover.

Hva skjer med Malcom?

– Ingenting. Han er ung. Vi signerte ham fordi han har et talent. Han har ikke fått spilletid, men det er ikke noe problem med noen i klubben. Han vil få minutter. Sesongen er lang.

Når treneren sier at han var klubbens signering, betyr ikke det noe?

– Nei. Valverde er en person i klubben. Alle avgjørelser tas sammen. Valverde sa aldri det på måten avisene tolket det på. Han har absolutt respekt for alle spillerne og ville aldri gjort noe for å ødelegge i garderoben.

Så han sa ja til signeringen av Malcom?

– Ja.