Barcelona har allerede tatt viktige steg for å signere Matthijs de Ligt neste sommer. De Ligt har allerede fortalt Barça at hans prioritet er å spille på Camp Nou: han elsker Barcelona akkurat slik Frenkie de Jong gjør.
Ifølge Mundo Deportivo har Barça allerede tatt de første stegene for å få signere den nederlandske midtstopperen. Spilleren er selv veldig klar på at han ønsker å dra til Barcelona og han trenger nå å overbevise Ajax. At spilleren selv har utrykket sitt ønske om å spille på Camp Nou, har hjulpet på i forhandlingene.
Arvtager for Piqué
Det har blitt veldig tydelig den siste tiden at klubben trenger en back-up for Gerard Piqué. Med venstrebeinte midstoppere i Lenglet, Vermaelen og Umtiti ser klubben nå på det som viktig å skaffe en høyrebeint midtstopper for å vikariere for Piqué, samtidig som å kunne overta plassen hans i fremtiden.
Som kun 19 år, har de Ligt allerede hatt mye erfaring på det øverste nivået. Da han var 17 år spilte han Europa League finale mot Manchester United og siden har prestasjonene bare bedret seg. Med en god ro med ballen og solid i pasningsspillet virker det som at Matthijs de Ligt er en perfekt midtstopper for Barça. Han har selv utrykt at han liker Barcelona, hvor han har vært på ferie før. Samtidig er spillestilen veldig lik som hvordan den har vært for han siden tiden hans i ungdomsakademiet i Ajax.
Frenkie de Jong fortsatt aktuell
Barcelona vil nå fortsette å speide på Matthijs de Ligt og Frenkie de Jong i deres internasjonale kamper med Nederland. Klubben vil prøve å styrke laget sitt neste sommer med nettopp disse to spillerne. Det vil ryktes å koste rundt 130 millioner euro, men Barcelona tror at duoen er verdt det i og med at La Masia ikke har kvalitet på spillerne som trengs akkurat nå.
Klubben ser dog på de Ligt som førsteprioritet nå istedenfor de Jong fordi de er usikre på om de kan konkurrere økonomisk med andre klubber for de Jong.
Hva tenker du? Vil disse nederlandske spillerne være gode signeringer?