Leo Messi, Luis Suárez og Ivan Rakitic er blant de tretti mannlige spillerne som er nominert til å vinne France Football sin Ballon d’Or. I tillegg er kvinnelagets Lieke Martens nominert til den første utdelingen av damenes gullball.
Vinneren kåres av en gruppe utvalgte journalister der det ikke kan være mer enn én journalist representert fra hvert enkelt land. Spillerne skal bedømmes ut i fra prestasjoner i løpet av sesongen samt talent og fair play. Til tross for at de av oss som ser Lionel Messi uke inn og uke ut nok sannsynligvis mener at han burde nå langt opp i en slik kåring, er han ikke blant bookmakerne sine favoritter. Luis Suárez og Ivan Rakitic må nok nøye seg med en noe lavere plassering blant de tretti nominerte, selv om Rakitic nok kan nå høyt opp etter en å ha hatt en sentral rolle for VM-overraskelsen Kroatia samt en god sesong på midtbanen til Barcelona. Utdelingen finner sted i Paris 3. desember.
Gode vinnersjanser på kvinnesiden
Lieke Martens er Barcelona Femenís eneste spiller blant de 15 nominerte til å vinne den første utgaven av kvinnenes Ballon d’Or, og konkurrerer blant annet med Ada Hegerberg om å stikke av med den første utgaven av prisen. Nederlenderen ble kåret til årets spiller av både FIFA og UEFA i 2017 og har også i år gjort seg utmerket for sine gode prestasjoner. Vinneren kåres på tilsvarende vis som på herresiden, men det er verdt å poengtere at det ikke er den samme gruppen journalister som står for voteringen.