Gerard Piqué tok selvkritikk etter morgentreningen på Saint Georges Park i Staffordshire.
Til de britiske journalistene på treningsanlegget i England, erkjente Barças midtstopper i dag at han har spilt under pari i de siste sesongene.

– Akkurat nå tror jeg ikke at jeg er blant de beste midtstopperne i verden. Jeg var kanskje det, men i de siste sesongene har jeg ikke vært der, og jeg gjorde heller ikke et godt VM.

Piqué var også tydelig på at han må heve spillet sitt for å kunne forsvare plassen i det katalanske forsvaret.

– For å spille i Barça må man være den beste eller én av de tre beste. Jeg tror at jeg kan komme tilbake og gjøre den jobben. Med Luis Enrique tror jeg at jeg skal få det til.

27-åringen mener også at laget nå er i stand til å ta skrittet videre mot nye triumfer.

– Når man ikke vinner en stor tittel iløpet av sesongen blir det ansett som en fiasko, selv om ligagullet var veldig nære. Hvis vi kan gå opp et hakk vil titlene komme, spesielt siden vi er ydmyke og har motet. Vi har alle ingrediensene som skal til for å få et flott år, det hele starter her.

Med sin nye forsvarskollega, Jérémy Mathieu, mener Piqué at Barça har skaffet seg viktige egenskaper.

– Han vil passe godt inn, han kjenner den spanske ligaen og har evnen til å takle det. Han har også egenskaper som kommer godt til nytte. Han er høy, men svært rask, han er sterk og solid, men vet å håndtere ballen. Og han er venstrebeint, noe som vil være svært nyttig.

Piqué ble også stilt spørsmål rundt La Masia, hvorpå midstopperen konkluderte med at det vil fortsette å komme talenter fra ungdomsakademiet.

– Nivået i akademiet er alltid meget høy. For noen år siden laget vi det beste laget i verden og én av de beste noensinne. Vi kan ikke forvente at det hvert år vil komme ut nye spillere på det nivået, som varmt hvetebrød, men nivået er alltid høyt. Jeg tror at de som jobber hardt vil komme seg opp.