Barcelona har vist sin styrke i Champions League mot Tottenham. På søndag må de komme på rett spor i serien mot nok en tøff motstander.
Med tre strake poengtap i ligaen er det viktig for Valverdes menn med en seier. Mye rotasjon har kostet Barcelona dyrt, og mot Valencia kan det tenkes at Valverde stiller med tilnærmet toppet lag. Til tross for de svake resultatene i serien, har Barcelona spilt en meget overbevisende Champions League-kamp mot Tottenham. Kampen endte som kjent 4-2, og katalanerne virket å ha stålkontroll gjennom hele kampen.
Valencia er heller ikke i kjempeform om dagen, men prestasjonene går likevel riktig vei. Forrige seriekamp tok de en solid 1-0 seier borte mot Real Sociedad. Også i Champions League imponerte Valencia da de spilte 0-0 borte mot Manchester United.

Tidligere møter

Lagene møttes fire ganger gjennom forrige sesong. I tilsvarende ligaoppgjør for ett år siden, endte det 1-1 på Mestalla etter scoringer av Rodrigo Moreno og Jordi Alba. De to oppgjørene som var i Copa del Rey endte med 1-0 seier på Mestalla og 2-0 seier på Camp Nou. Hjemmeoppgjøret i ligaen endte med en fin 2-1 seier.

Skader og suspensjoner

Barcelona har noen skader i troppen om dagen. Umtiti, Roberto og Samper må etter all sannsynlighet stå over, og Luis Suarez er også usikker etter å ha pådratt seg en liten kneskade mot Tottenham.
Valencia har også noen fravær fra sitt vante lag. Torres, Vezo og Diakhaby er alle ute av troppen til Valencia. Gaya er med i troppen, men det er noe usikkert om han kommer til å starte på grunn av en liten skade.
Hvem: Valencia CF — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 8
Hvor: Mestalla, Valencia
Når: Søndag 7. Oktober, kl. 20.45