Vi i Blaugrana har vært så heldige og fått intervjuet Petter Veland om hans tanker rundt Barcelonas overgangsvindu og sesongen vi har i vente. Petter jobber som kommentator og La Liga-ekspert for Viasat, og er kanskje den i Norge som kan mest om spansk fotball. Les nedenfor del 1 av intervjuet hvor Petter svarer på hva han tenker om overgangsvinduet til Barcelona i sommer.

Hva tenker du om Barcelonas overgangsvindu i sommer?

— Jeg tenker at Barcelonas overgangsvindu var positivt i den forstand at man økte bredden i mannskapet, og at de største «signeringene» var å ha Philippe Coutinho med fra sesongoppkjøringen og en skadefri Ousmane Dembélé.

Hvis vi spoler frem til mai 2019, hvem vil ha vært henholdsvis den beste og den dårligste dealen Barça gjorde sommeren 2018?

— Akkurat nå virker det vel ikke som at Malcom blir den store, tunge, dundrende suksessen, men samtidig er det jo veldig tidlig. Det er helt vanlig at spillere trenger tid på å omstille seg og tilpasse seg til en ny kultur og en ny måte å tenke fotball på. Clément Lenglet tror jeg utvikler seg til å bli en klassestopper.

Hvis du kunne gjort noe annerledes i sommerens vindu, hva ville det ha vært?

— Hentet inn en spiss-backup som har et litt tyngre navn og en litt større tilstedeværelse enn hva Munir El Haddadi har.

Andre Gomés på lån til Everton, tror du han kan finne tilbake til den Gomés vi så i Valencia?

— Neppe i Everton. Det er noe der som ikke akkurat roper «fullklaff». Nå har han vel ennå ikke fått debuten sin der grunnet skadeproblemer, og sesongstarten har ikke vært helt ideell for klubben heller.

Var Arturo Vidal et godt kjøp, og mener du at Barça trenger spillertyper som Vidal?

— Ja, det tror/mener jeg. Se hvilken påvirkning Paulinho hadde høsten 2017 ved å ha aggressivitet, løpskraft, vilje og duellstyrke. Jeg ser på Arturo Vidal som en enda bedre spiller enn Paulinho, men da må han få jevnt med spilletid.

Riktig av klubben å satse på Juan Miranda fremfor å kjøpe en venstreback som per dags dato er bedre?

— Juan Miranda satses vel ikke akkurat på, den tid man heller velger Thomas Vermaelen fra start i en kamp man velger å spare Jordi Alba. Carles Aleñà eller Sergi Samper får heller ikke sjansen, og det synes jeg er synd – La Masía må man ta (bedre) vare på.