Wembley Stadium er ikke bare en legendarisk arena i engelsk fotballsammeheng, men også i Barça sin stolte historie. Kveldens kamp gir enda en en mulighet til å skape nye minner fra stadionet hvor klubben har løftet det gjeveste troféet i klubbfotballen hele to ganger.
Den første bortekampen i sesongens Mesterliga betyr et besøk til London og Spurs. Ettersom arbeidet på hjemmelagets nye stadion ikke ble ferdigstilt til oppsatt tid, spiller Spurs hjemmekampene sine på Wembley Stadium, som i fjor. Kampen blir den fjerde offisielle på stadionet for Barcelona og her er hvordan det gikk i de tre foregående.
Koeman sin rakett
Barça sitt første besøk til det ærverdige stadionet ble også et av de viktigste i klubbens historie. Sampdoria ble beseiret 1-0 av Johan Cruyff sitt berømte «Dream Team» i 1992-utgaven av Serievinnennercupen – etter det berømte frisparket av Ronald Koeman. Det resulterte i klubbens første europeiske trofé noensinne, noe som også var det siste året der turneringen bar navnet Serievinnercuppen – før navnet ble endret til dagens Mesterliga.
Målkalas mot Arsenal
Gruppespillskampen i Mesterligaen mot Arsenal i 1999 reusulterte i en innholdsrik 4-2-seier mot Arsène Wengers mannskap. Wembley ble benyttet av Arsenal mens deres berømte stadion, Highbury, ble revet. Barcelona sine mål ble scoret av Rivaldo, Luis Enrique, Cocu og Figo.
Enda en Wembley-finale
Mesterliga-finalen mot Manchester United i 2011 vil alltid bli husket som en av de aller beste i klubbens historie. Kampen var et finale-gjensyn med United, som ble beseiret i Roma to år tidligere. Pedro sto for kampens første mål etter en nydelig målgivende av Xavi, men like etter utlignet Wayne Rooney for de røde fra Manchester. I andreomgang sørget Messi for at Barcelona gikk opp til 2-1. Deretter punkterte David Villa finalen ved å legge på til 3-1. Det førte til at Eric Abidal, som følge av en gest fra kaptein Puyol, fikk æren av å løfte det fjerde Mesterliga-troféet – det andre på Wembley Stadium.