I dag er det ti år siden Sergio Busquets debuterte for FC Barcelona, han ble intervjuet av FC Barcelona for høre hva han synes om debuten og årene som har gått forbi.

Debuten

«Jeg husker at jeg var veldig nervøs. Det var 13. september 2008, og Barça skulle møte Racing Santander i La Ligas andre uke. Vi hadde tapt den første kampen mot Numancia, så det var viktig at vi vant denne kampen. Jeg fant ut dagen før at jeg skulle spille fra start, og det var første gang jeg skulle spille på Camp Nou. Alle rundt meg sa at jeg burde ta det med ro, fordi treneren (Guardiola) kjente meg fra B-laget, og han visste godt hva jeg kunne tilføre laget. Det hjalp meg med selvtilliten, og gjorde det lettere å gå ut på banen. Kampen husker jeg endte 1-1, etter en sen utligning, selv om resultatet var skuffende så var jeg veldig fornøyd med hvordan jeg spilte den dagen.» Busquets ble til og med hyllet av selveste Johan Cruyff etter debuten, og det er ikke noen tvil om at Cruyff har et godt øye for fotball, men det er nok ikke mange som hadde forestilt seg at hans skulle ha en så suksessfull karriere som fotballspiller.

Karrieren

«Jeg hadde ikke forestilt i min villeste fantasi at jeg skulle vinne så mange titler, spille i så mange mesterskaps kamper, eller oppleve så mange utrolige øyeblikk. Ikke bare har jeg vunnet utrolig mange trofeer, men jeg føler meg også som en mer komplett og moden spiller. Det er også utrolig for meg at jeg fortsatt er en del av elleveren, fordi det er så stor konkurranse i laget, og alle har lyst til å være en del av start elleveren. Jeg er også glad for at jeg fikk så mange sjanser til tross for min unge alder i min debut sesong. Derfor setter jeg veldig stor pris på er at jeg kunne spille under Pep Guardiola, han ga meg alle disse sjansene, og er den treneren jeg hatt lengst så han er uten tvil den mest minneverdige treneren jeg har hatt. På den andre siden så er den mest minneverdige spilleren jeg har spilt er med uten tvil Pedro. Han og jeg har en lang historie sammen i B-laget og vi begge fikk vår debut på A-laget nesten samtidig, og var en spiller jeg delte denne reisen med.»
Hva synes dere om Busquets sin karriere i FC Barcelona, og hva han har tilført laget.