Etter sine to målgivende mot Huesca nådde Messi nok en milepæl i sin karriere.
Det blir ofte sagt at en angrepsspiller bør ikke bare bli målt ut i fra hvor mange mål de scorer, men også for hvor mange mål de skaper for sine lagkamerater. Lionel Messi er prakteksempelet på en slik spiller. Messi sine too målgivende i forrige helgs kamp mot Huesca sørget for at han ble den første spilleren i La Ligas historie til å assistere 150 mål. La oss ta en nærmere titt på denne statistikken.
I følge Opta, så har siden Messi ble en del av A-laget så har ingen vært i nærheten av hans prestasjoner når det gjelder å skape målsjanser og mål. Mange av de spillerne som kommer nærme han på denne listen er hans gamle lagkamerater. Den som kommer argentineren nærmest er Dani Alves med 101 assist, og rett bak han er Xavi som har sørget for 91 assist. Cristiano Ronaldo er på fjerde med 87 målgivende, og Betis spilleren Joaquín har 74 målgivende.

32 forskjellige målscorere

Det som gjør statistikken enda mer utrolig er også det at han er sørget for at 32 forskjellige spillere har scoret takket være han. Spillerne som har dratt mest nytte av Messi sine evner til å skape målsjanser er Luis Suarez (23 mål), fulgt av Pedro (14 mål) og Samuel Eto’o (13 mål)

36 forskjellige motstandere

Huesca er en ny motstander som Messi har skapt målsjanser mot, og de har selskap fra mange klubber. De klubben som har lidd mest av argentinerens pasningfot er Getafe som har sluppet inn (12 mål), og rett etter dem har vi Levante (11 mål) og Real Madrid (10 mål). Messi har greide å skape et to sifret antall assist i 10 av sine 12 siste La Liga sesonger, og har i to forskjellige sesonger greid å skape 18 assist i en sesong. Så får vi håpe at han greier å skape enda flere i 2018/19 sesongen.