Tidligere Barça-trener, Luis Enrique, har valgt å ikke ta med Jordi Alba som en av venstrebackene i sitt første landslag-uttak for Spania.
Mannen som har trent både Barça B, samt A-laget fra 2014 til 2017 med stor suksess, er ikke redd for å sette sitt preg på det første uttaket han gjør etter å ha blitt ansatt som ny hovedtrener. Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom Alba og Enrique ikke var spesielt bra mot slutten av Enriques opphold i klubben. Om Enrique ønsker å teste nye spillere i posisjonen, eller at det faktisk har noe med deres forhold å gjøre, blir kun spekulasjoner, men det er ikke utenkelig at det er det sistnevnte som har påvirket uttaket.

Kun to Barça-spillere i troppen

Til tross for at Jordi Alba er ute av troppen, har Enrique valgt å ta med Sergi Roberto, som ikke var med til VM. I tillegg har Gerard Piqué som kjent gitt seg på landslaget. Det betyr at det nå er kun Sergio Busquets og Sergi Roberto som representerer Barcelona. Spania spiller for øvrig mot England og Kroatia i nye Nations League under landslagssamlingen.
Den endelige troppen består av følgende spillere:
Keepere: De Gea, Kepa, Pau.
Forsvar: Carvajal, Ramos, Nacho, Azpilicueta, Albiol, Diego Llorente, Iñigo Martínez, Marcos Alonso, Gayá.
Midtbane:: Busquets, Sergi Roberto, Saúl, Rodrigo, Thiago, Ceballos, Isco.
Angrep: Asensio, Diego Costa, Morata, Suso, Rodrigo.